De ska bygga världens högsta legotorn

Publicerad:
Uppdaterad:
Ett legotorn högre än 36 meter, det är målet i sommar.
Foto: David Parry/ PA
Ett legotorn högre än 36 meter, det är målet i sommar.

Lego

I juni fyller Legoland 50 år. Det ska firas stort, eller i alla fall högt, med att slå världsrekord i högsta legotorn.
Och alla som vill får vara med. ”Det bara sprutar ut människor som bygger”.

I flera år har Lego arrangerat evenemanget Lego world record tower, där man slår världsrekord i högsta torn byggt av Lego. Nuvarande rekord ligger på 36 meter, men det förblir inte världsrekord länge till om allt går som det ska. Nu är det dags för Legoland Billsund att ge sig på världsrekordet.

Det är inte första gången som Legoland Billund resort i södra Danmark arrangerar evenemanget, senast var 2011, men i år är det lite extra speciellt. Det var nämligen 50 år sedan parken slog upp sina portar för första gången.

– 50 år, det är ganska häftigt. Det här är som en födelsedagspresent från Legoland till sig själv, säger Karin Pontén vid Vår pr-byrå.

Foto: Legoland

26 juni är det dags. Då får stora som små komma och hjälpa till att bygga tornet som ska bli det högsta som någonsin byggts i Lego. Antingen genom att bidra med en kloss eller två, eller genom att vara med alla fyra dagar som byggandet ska pågå. Tidigare år har det varit populärt att vara med i världsrekordförsöket.

– Det bara sprutar ut människor som bygger. Många barn tycker att det här är roligt, och vem som helst får vara med och bygga. Många familjer gör det här tillsammans, säger Karin Pontén.

Tornet ska vara klart lördag 30 juni, och sedan ska det visas upp till måndag 2 juli. Över en halv miljon Lego-klossar kommer att gå åt under byggandet.

Av besökarna på Legoland har en stor del varit svenskar ända sedan starten för 50 år sedan. Även nu är parken en favorit hos de svenska barnfamiljerna.

– Många svenskar har Legoland som favoritdestination, vi älskar att åka dit. Det är en vacker park, och så är den relativt nära, säger Karin Pontén.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA