Bildextra: här bor du svinbilligt i centrala London

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: St Christopher's Inn at the Village

Resa | London

Nu kan du bo hypermodernt och billigt i centrala London – utan att behöva tumma på privatlivet.

Häng med på en rundtur inuti Storbritanniens första kapselhotell.

Visst finns det gott om moderna och fräscha semesterboenden i centrala London. Reser du däremot på en budget får du dock dra ner förväntningarna på såväl standard som privatliv och vara glad för en nederslaf i ett rum med nio svettiga backpackers. Till nu.

1 av 4 | Foto: St Christopher's Inn at the Village
Storbritanniens första kapselhotell.

Inspirerad av de omtalade sovkapslarna i China, Japan och Singapore har nu portarna till Storbritanniens första kapselhotell slagit upp mitt i centrala London.

Kapslarna är stora nog att sitta upprätt i och har alla bekvämligheter som gratis wifi, anpassningsbar stämningsbelysning, el- och USB-uttag. Det toppmoderna boendet ett stenkast från London bridge, går loss för mellan 19 och 34 pund per natt, enligt The Telegraph. I kronor räknat alltså mellan cirka 212 och 380 spänn.

1 av 3 | Foto: St Christopher's Inn at the Village
Man får till och med plats två i en kapsel.

Om detta redan låter för bra för att vara sant kan vi meddela att även frukost ingår.

St Christopher’s Inns marknadschef, Sophie Herbert, säger i ett pressmeddelande att tanken är att erbjuda ett privat boende, utan att gästerna går miste om den sociala stämning som normalt sett råder på ett hostel.

1 av 3 | Foto: St Christopher's Inn at the Village
Företaget vill att gästerna ska socialisera med varandra.

På filialen St Christopher’s At The Village finns därför ingen ”curfew” (tid då man måste vara hemma), och företaget uppmuntrar gästerna att lämna sina kapslar och mingla med varandra.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA