Berlin – brokigt, billigt och ballt

Berlin är det perfekta resmålet för oss svenskar. Tillräckligt långt bort för att kännas annorlunda, tillräckligt nära för att funka även för en weekendresa.

I jämförelse med andra populära storstadsresemål – som London, Paris eller New York – är Berlin inte bara markant mycket billigare att turista i, utan även en lugnare, vänligare och mer lättillgänglig stad.

Journalisten Kalle Asplund, hängiven Berlinbesökare, har skrivit den den här extra tjocka resguiden till staden där den moderna historiens ärr syns överallt. Och där såväl staden som dess invånaren fortfarande justerar sig till den nya tiden – mer än 20 år efter Berlinmurens fall.

Så här skriver Kalle Asplund i inledningen till guiden:

"Ibland får jag frågan vad som är "bäst" med Berlin. Vad är det man inte ska missa som turist? Svaren är oändliga, men det kanske bästa ändå: ta på dig ett par bra skor. Åk till en stadsdel som verkar trevlig och hitta en solbelyst gata. Gå. Prata med nån. Klappa en hund och slå dig ner med en kall öl på en uteservering. Svårare än så är inte den här fantastiska staden."

Några av rubrikerna i guiden:

  Resa hit

  Praktiska fakta

  Stadsdelar

  Boende – budget & mellanklass

  Middagsställen & kaféer

  Nattliv & klubbar

  Muséer och konst

  Kultur

  Guidade turer

  Sportaktiviteter

  Falafel

  Shopping & loppmarknader

  För barn

  Parker och bad

Guiden innehåller även en karta över Berlin och många bilder. Skriv ut och ta med på resan!
 

Resguiden till Berlin består av 28 A5-sidor och publicerades i maj 2011.

Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

ÄMNEN I ARTIKELN