Hotellet kostar åtta kronor – men du blir iakttagen när du sover

Publicerad:
Gästerna som går med på att bli filmade betalar ett lägre pris.
Foto: electravk / iStockphoto
Gästerna som går med på att bli filmade betalar ett lägre pris.

Resa | Hotell

På Asahi Ryokan i den japanska staden Fukuoka har man infört ett speciellt koncept för att dra uppmärksamhet till hotellet. Gästerna har möjlighet att betala cirka åtta kronor per natt för ett av rummen – i utbyte mot att besöket livesänds.

I den mysiga kuststaden Fukoka, känd för sin goda mat, har man fått ett speciellt tillskott på hotellmarknaden. Asahi Ryokan har länge funnits på platsen men sedan oktober kan besökarna gå med på att bli filmade under sitt besök, mot ett billigare rumspris, skriver CNN.

– Det här är ett väldigt gammalt ryokan och jag sökte efter en ny affärsmodell, säger Tetsuya Inoue som driver hotellet, enligt CNN.

Ett ryokan är ett traditionellt japanskt boende. Tetsuya Inoue var ute efter någonting som alla skulle prata om, och så kom han på idén med att livesända hotellbesöken på Youtube. Men det är inte riktigt så illa som det låter. Det är inget ljud med i sändningen så alla samtal är privata, gästerna har rätt att släcka lampan, och badrummet är inte filmat.

Foto: kokoroyuki / iStockphoto
Det är i staden Fukoka som hotellet ligger.

Satsning inför framtiden

Att låta gästerna betala endast 100 yen, cirka åtta kronor, är inte ekonomiskt hållbart för Tetsuya Inoue. Men han hoppas att initiativet ska löna sig i framtiden. Gästernas besök sänds på Youtubekanalen ”One dollar hotel” och kanalen har över 13 000 prenumeranter. I framtiden kan kanalen generera reklamintäkter för hotellägaren.

Under satsningens första månad valde fyra personer att boka det speciella rummet. Ibland får de som tittar på youtubekanalen även se Tetsuya Inoue när han arbetar på hotellet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA