Nu öppnar Liseberg för säsongen 2018

Publicerad:
Uppdaterad:
Vid premiären 2017 fick Freja Johansson, 7 år, äran att klippa bandet och inviga säsongen.
Foto: Liseberg
Vid premiären 2017 fick Freja Johansson, 7 år, äran att klippa bandet och inviga säsongen.

Liseberg

Nu öppnar nöjesparkerna i Sverige upp en efter en.
Liseberg är inget undantag.
Lördagen den 28 april slår man upp portarna och man inleder säsongen starkt med premiärfirande i fyra dagar.

I år fyller Liseberg 95 år och det väljer man att fira i fyra dagar tillsammans med jämnåriga jubilarer. Under dagarna bjuder man på flera kalaserbjudande och det finns tillfälle att prova den helt nya slänggungan.

Klassisk nöjespark

Liseberg är en riktigt klassisk nöjespark och varje säsong besöker tusentals människor nöjesparken för att åka attraktioner, äta, köra femkamp, lyssna på musik eller bara umgås. Parken slog upp portarna för första gången den 8 maj 1923 och i år har man därför valt att låta en göteborgare som är född samma år att klippa banden och inviga årets säsong.

Foto: Liseberg
Valkyria kommer att bli Europas högsta och längsta”dive coaster” och öppnar senare i sommar.

En helt ny berg och dalbana

Årets stora satsning på Liseberg är den nya berg- och dalbanan Valkyria som kommer att bli Europas högsta och längsta”dive coaster”. Banan blir 700 meter lång, 47 meter hög med ett 50 meter högt fall ner i tunneln under mark. Valkyria öppnar under sommaren 2018. På Liseberg har man även en helt ny slänggunga som öppnar redan nu vid premiären.

Satsar på konserter

Precis som tidigare år fortsätter Liseberg att satsa på att bjuda på konserter och underhållning. Under säsongen 2018 kommer flera välkända artister spela på scenen på Liseberg. I uppställningen ser vi bland annat Samir & Viktor, Darin, Icona Pop, Molly Sandén, The Offspring, Pussy Riot, Mando Diao och Bananarama.

Allsång med Lotta

Sommarens måndagar kommer för femtonde säsong fyllas av allsång med Lotta på Liseberg. Premiären går av stapeln 25 juni 20.00 och efter det följer ytterligare sju glädjefyllda måndagskvällar. Programmen fylls som vanligt av allsång, humor och fantastiska gästartister. På scen står Lottaorkestern, med kapellmästare Andreas Landegren i spetsen, redo att ta ton tillsammans med Lotta Engberg – och publiken.

Det händer på de andra parkerna under 2018

Liseberg är inte den enda parken i Sverige som bjuder på nyheter och underhållning under säsongen. Här kan du se vad som händer på de andra parkerna:

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA