Fångar hajen på bild – intill simmande barnen

Av: Jennifer Berg Eidebo

Publicerad:
Uppdaterad:
Sekunder innan barnen hör sina föräldrar skrika är allt frid och fröjd.
Foto: Dan Watson/Instagram
Sekunder innan barnen hör sina föräldrar skrika är allt frid och fröjd.

Dagen på stranden hade kunnat sluta som en mardröm för Dan Watson och hans familj. Men som tur är valde han att ta en bild med sin drönare, precis när hajen rörde sig mot hans barn.

Dan Watson och hans familj skulle bara spendera en vanlig söndag på stranden New Smyrna beach i Florida när det mardrömsliknande hände. Dan, som är professionell fotograf, skulle ta en några bilder med sin drönare på barnen som badade vid strandkanten. Då såg han en mörk skugga simma bara någon meter från de fem barnen, skriver Buzzfeed.

– Inom 30 sekunder efter att jag fått upp drönaren i luften började jag se skuggan röra sig genom vattnet, säger Dan till Buzzfeed.

Av de fem barnen i vattnet var tre Dans egna barn, som är mellan 5 och 9 år. Så fort Dan fick syn på skuggan i sin mobil, som var kopplad till drönaren, så skrek han: ”Haj!”

Dans fru var närmare barnen och de sprang båda två mot dem för att få dem upp ur vattnet.

– I det ögonblicket var jag orolig att de inte skulle ta sig upp ur vattnet i tid. Hajen såg ut att vara mycket nära på drönarens kamera, vad jag såg, och den rörde sig ganska snabbt, säger Dan Watson.

Barnen blev livrädda när de hörde de vuxnas skrik, och tog sig snabbt upp ur det grunda vattnet. Mitt i tumultet lyckades Dan knäppa två bilder, som han sedan lade upp på sin Instagram. Den ena föreställer lugnet innan hajen upptäckts, den andra när badarna springer upp ur vattnet.

En vecka senare skedde en attack

Dan Watson var medveten om att det fanns hajar i området där familjen badade, men trodde inte att hajen skulle ta sig in på så grunt vatten som den gjorde. Vad det var för haj är oklart, men en vecka senare verkar den ha slagit till igen. På samma plats som Dan och hans familj hade badat veckan innan blev en surfare biten i foten av en haj.

Familjen Watson är nu lite skärrade efter händelsen, speciellt Dans fru.

– Det kommer att dröja lite innan hon låter barnen bada igen, säger Dan Watson.

Foto: Dan Watson/Instagram
Hajens fena stack inte upp ur vattnet, så Dan Watson är glad att han valde just detta tillfälle att plocka upp sin drönare.
Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA