Sparkade Burchnall ledde Östersund till seger

TT

Publicerad 2020-07-11

Östersunds Jordan Attah Kadiri hälsade på sparkade tränaren Ian Burchnall efter sitt avgörande 1–0-mål borta mot Falkenberg.

Inför ögonen på ersättaren Amir Azrafshan ledde sparkade Ian Burchnall Östersund till en 1–0-seger borta mot Falkenberg.

– Det är fotboll, saker förändras, sade engelsmannen till Dplay.

I torsdags meddelade Östersunds FK att klubben avslutar samarbetet med huvudtränaren Ian Burchnall och att en ersättare skulle rekryteras.

Trots det ledde engelsmannen, som ersatte succétränaren Graham Potter för två år sedan, ÖFK borta mot Falkenberg i lördagens herrallsvenska bottenmöte – dessutom till en seger.

"Annorlunda"

– Annorlunda. Det är fotboll, saker förändras. Jag är här för att vinna och göra mitt bästa för klubben, precis som jag alltid har gjort, sade Ian Burchnall till Dplay före matchen.

Östersund vann med 1–0 sedan anfallaren Jordan Attah Kadiri gjort matchens enda mål i den 59:e minuten. 20-åringen nickade in bollen efter en hörnvariant och sprang omgående till Burchnall vid tränarbänken där båda hälsade med sina knogar.

Stöd från Keita

– Det har varit tufft, jag skulle ljuga om jag säger någonting annat. Det är aldrig kul när någon får gå, som man ändå tycker om. Det var skönt att få ett bra slut för oss och för tränaren, sade lagkaptenen och målvakten Aly Keita till Dplay efter sin hållna nolla.

Matchen var Burchnalls sista som Östersunds tränare. På läktarplats i Falkenberg syntes Amir Azrafshan, division 4-laget Djursholms tränare, som senare under lördagens presenterades som ÖFK:s nya.

Trepoängaren var Östersunds andra i allsvenskan den här säsongen och resulterade i att jämtlänningarna lyfte från 15:e till 12:e plats i en haltande tabell. Falkenberg halkade å sin sida ner från 14:e till 15:e efter sin femte raka match utan seger.

Östersund möter härnäst Malmö FF på hemmaplan på torsdag, då med Azrafshan som tränare. Falkenberg gästar härnäst regerande svenska mästarlaget Djurgården i Stockholm på onsdag.

Följ ämnen i artikeln