"AC" missade genomklappningen: "Chockerad"

David Hjorter/TT

Publicerad 2020-10-19

Djurgårdens Jesper Karlström mot Malmö FF:s Anders Christiansen.

Anders Christiansen lämnade planen skadad och gick in i omklädningsrummet vid 2–0-ledning borta mot Djurgården.

När den danske mittfältsstjärnan träffade lagkamraterna igen hade Malmö FF tappat matchen och förlorat med 2–3.

– Jag var chockerad, säger lagkaptenen.

Med en kvart kvar av måndagskvällens fotbollsallsvenska möte mellan Djurgården och Malmö FF på Tele2 arena i Stockholm haltade bortalagets danske lagkapten och mittfältsstjärna Anders Christiansen ut i omklädningsrummet med en misstänkt skada på vänsterbenet.

– Jag fick en stämpling på benet och behövde sy, säger han.

Matchen stod då 2–0 till MFF och serieledningen i allsvenskan såg ut att utökas till elva poäng. Men med "AC" utanför planen tappade skåningarna matchen på drygt sju och en halv minut efter Djurgårdsmål i 81:a, 82:a och 89:e minuten.

Christiansen själv såg inte slutet av 2–3-förlusten utan fick reda på slutresultatet först när tappet var ett faktum.

– Jag visste ingenting. Jag var chockerad. Vi hade full kontroll i 75 minuter, en maktdemonstration, och spelade bra fotboll.

MFF:s tvåmålsskytt Ola Toivonen medger att den sena genomklappningen inte var bra. Men den tidigare svenska landslagsanfallaren tror inte att det ska påverka det SM-guldjagande topplaget alltför mycket. Serieledningen är åtta poäng med sex omgångar kvar i en haltande tabell.

– Det är bara att glömma det här, de här tio minuterna, säger Toivonen.

TT: Men kommer den här matchen ändå att påverka er inför de sista omgångarna?

– Inte så mycket tror jag. Vi spelar bra i 80 minuter och jag hoppas att den inte påverkar oss så mycket.