Stenson hoppas på Ryder Cup-besked snart

Carl Göransson/TT

Publicerad 2020-06-03

Henrik Stenson är hemma i Sverige. Arkivbild.

Ställs Ryder Cup in eller blir det av – och i så fall med eller utan publik?

Henrik Stenson är en av många som undrar.

"Hoppas vi får höra något om Ryder Cup inom snar framtid", skriver han till TT.

Henrik Stenson och hans familj lämnade Florida och USA för ett par veckor sedan och är sedan dess "hemma" i Skåne för att njuta av den svenska sommaren. Redan i en intervju med TT för drygt en månad sedan hintade 44-åringen om att det inte brådskade med en comeback efter coronauppehållet – och Stenson håller fast vid planen.

När PGA-touren är tillbaka i Fort Worth, Texas, nästa vecka är den svenske stjärnan kvar på blågul mark. Först i månadsskiftet juli–augusti räknar Henrik Stenson med att tävla igen.

"Japp, mest troligt WGC (Fedex St Jude, med start den 30 juli) och PGA-mästerskapen (årets första major veckan därpå) som första tävlingar med gällande karantänregler i USA", skriver han i ett sms.

Dessförinnan hoppas Stenson ha fått besked om Ryder Cup, den heta golffajten mellan USA och Europa som är tänkt att avgöras på Whistling Straits i Wisconsin sista veckan i september. En mängd frågetecken finns: Blir Ryder Cup över huvud taget av, i så fall hur – och hur påverkas kvalificeringsreglerna av coronapandemin.

"Följer ju info och hoppas vi får höra något om Ryder Cup inom snar framtid", skriver Stenson.

Medan PGA-touren drar i gång snart planerar Europatouren för en omstart i juli och finaltävlingen i Dubai först i december. Stenson räknar mestadels med spel i USA under hösten, som läget är nu.

"Europatourspel på senhösten tveksamt, men får se hur allting utspelar sig och hur reserestriktioner påverkar. Håller koll på Skåne under tiden", skriver han.