Serie A-stjärnorna kan stoppas från landslaget

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Albin Ekdal (i mitten) är en av flera svenska Serie A-spelare som kan stoppas från landskamperna mot Ryssland och Cypern. Arkivbild.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Albin Ekdal (i mitten) är en av flera svenska Serie A-spelare som kan stoppas från landskamperna mot Ryssland och Cypern. Arkivbild.

TT-SPORT

Linda Sembrant fick inte spela Algarve Cup på grund av coronaviruset.

Nu kan även de svenska herrspelarna i Serie A stoppas från landskamperna mot Ryssland och Cypern.

– Förbundet har en enhetlig inriktning i frågan och följer rekommendationerna, säger landslagschefen Stefan Pettersson.

Nästa tisdag ska förbundskapten Janne Andersson presentera truppen till hemmamatchen mot Ryssland den 28 mars och bortamatchen mot Cypern den 31 mars. Det är de två sista landskamperna innan EM-truppen tas ut.

Det kan bli en trupp helt eller delvis utan spelare från Serie A-klubbar. För om Juventus-spelaren Linda Sembrant inte fick åka med till Algarve Cup, kommer inte herrspelare från hårt virusdrabbade regioner i norra Italien att bli uttagna. För det är samma principer som gäller för dam- som herrlandslaget, enligt landslagschefen Stefan Pettersson.

"Dagliga kontroller"

– Vi följer rekommendationerna från myndigheterna. Vi följer utvecklingen hela tiden, har dagliga kontroller och så får vi se hur det ser ut när det är dags att ta ut truppen, säger Pettersson.

Skulle det vara försvarbart att ta ut spelare från norra Italien, med tanke på att så många svenskar har blivit smittade där?

– Njae, spontant är det väl inte det. Vi får bedöma det när det är skarpt läge och ska titta på vilka som ska bli uttagna till truppen.

Olsen kan få spela?

Det finns sex landslagsaktuella spelare i Serie A. Tre av dem spelar i klubbar från regioner där det införts karantän – Dejan Kulusevski och Riccardo Gagliolo i Parma och Mattias Svanberg i Bologna. Och Albin Ekdal, Sampdoria, och Ken Sema, Udinese, bor i regioner i norra Italien som Folkhälsomyndigheten ser som riskområden.

Målvakten Robin Olsen spelar i Cagliari, som är ett av de minst virusdrabbade områdena.

På tisdagen ska det hållas ett krismöte i Serie A. Det finns risk för att hela ligan ställs in resten av säsongen.

PODD Kan coronaviruset leda till en ny finanskris?

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om hur utbrottet av coronaviruset påverkar världsekonomin. Står vi inför en finanskris om börsen rasar ytterligare? Gäst är Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE