Stina Nilsson med i EM-truppen

Marie Carlsson/TT

Publicerad 2021-01-24

Stina Nilsson är uttagen till skidskytte-EM. Arkivbild.

I mitten av januari gjorde Stina Nilsson internationell debut som skidskytt i IBU-cupen. Nu är den tidigare längdstjärnan uttagen i EM-truppen i skidskytte, som avgörs i Polen den 27–31 januari.

Stina Nilsson har hunnit klara av fyra tävlingar i IBU-cupen och hennes 22:a-plats från tyska Arber i fredags är hennes bästa placering hittills. Den tävlingen, en sprint, var ett ordentligt kliv framåt från hennes 99:e-plats i debuten den 14 januari.

– Det har gått stadigt framåt varje dag. Så det är jätteskönt att känna att kroppen svarar bättre och bättre, både hur jag ska agera i spåret och på vallen, sade Nilsson till TT efter fredagens tävling.

I EM-truppen blandas debutanter med erfarna åkare som Elisabeth Högberg och Anna Magnusson. Högberg har ett guld i sprint att försvara.

"Det känns kul att lämna IBU-cupen i Arber, Tyskland, för att åka till EM i Duzniki Zdroj, Polen. Jag har ett taggat gäng aktiva med mig som vill fortsätta prestera. Målsättningen är två medaljer och det blir spännande att se om Bettan Högberg kan försvara sitt guld hon tog vid förra årets EM i sprint", säger ledaren Erika Oskarsson i ett pressmeddelande.