Frågetecken kring Asllani inför EM-kvalet

Lasse Mannheimer/TT

Publicerad 2020-10-20

Kosovare Asllani stod över tisdagens träning med fotbollslandslaget. Hon hoppas dock kunna träna på onsdagen, dagen före EM-kvalmatchen mot Lettland.

Kosovare Asllani kommer till EM-kvalsamlingen i Göteborg med vetskapen att hon har skrivit fotbollshistoria två helger i rad. Men hon kommer också med någon form av skavank, som kan hota hennes medverkan mot Lettland på torsdag.

– Vi får se, vi tar en dag i taget, säger Realstjärnan.

I söndags gjorde Kosovare Asllani ett av målen när Real Madrid slog Rayo Vallecano med 3–1. Det var säsongens första seger i den spanska högstadivisionen, men också den första i hela klubbens historia, sedan Real i somras tagit över det lag som tidigare hette CD Tacón.

– Det är otroligt skönt att vi har tagit första trepoängaren, och att man har kunnat bidra till det. På det sättet känns det väldigt bra, säger Kosovare Asllani.

"Meant to be"

En vecka tidigare hade hon också personligen skrivit in sig i historieböckerna. I 1–1-matchen mot Valencia var det hon som gjorde Reals mål, det första i damlagets historia.

– Jag ska inte sticka under stol med att det var speciellt, säger Asllani.

– Det kändes nästan som att det var ödet. Vi hade flera situationer där jag frispelade andra spelare, men där alla missade. Vi hade också något inspel där två spelare bara behövde peta in den, men de krockade i stället. Det var ”meant to be”.

Inför EM-kvalmatcherna mot Lettland på torsdag och Island nästa tisdag, båda på Gamla Ullevi, är det dock inte bara positiva signaler från 31-åringen.

Asllani tycks ha något slags blessyr, men vill inte gå närmare in på vad det gäller. Klart är att hon stod över både måndagens och tisdagens träningar med landslaget.

– Jag körde återhämtning på hotellet, det var det min kropp behövde i dag. Det var bäst så, säger Asllani efter tisdagens träning.

Kryptisk kring skadan

Hon är dock kryptisk när hon ska svara på vad det är som gjort att hon måste stå över träningarna.

– För mig passade det bäst att vara i gymmet i dag, för att förbereda mig så bra som möjligt inför nästa match. Vi tar en dag i taget. Men jag hoppas att jag kommer att kunna träna i morgon.

– Även i Real har jag haft ett annat upplägg i veckan. Men jag spelade i helgen. Nu handlar det mest om vad som var bäst för mig för att jag ska kunna spela så mycket som möjligt i de kommande matcherna.

På frågan om hon tror att hon kommer att kunna träna på onsdagen, dagen före match, svarar Kosovare Asllani:

– Just nu är det nog bara en plan A.

I övrigt tränade hela laget, med undantag för Stina Blackstenius som fortfarande inte fått klartecken att ansluta till truppen. Göteborgsanfallaren har haft ont i halsen och testades för covid-19 på tisdagsförmiddagen. Först när hon är symptomfri och har lämnat ett negativt prov tillåts hon komma in i EM-kvalbubblan.