Owoeri går för skytteligaseger

Uppdaterad 2019-07-08 | Publicerad 2016-10-27

Fotboll. Häckens John Owoeri nätade igen i förlustmatchen mot AIK.

Och anfallaren är säker på att han kommer att vinna skytteligan.

– Jag har jagat från ett mål till 13, så ett mål till är ingenting, säger han efter 1-2 på Friends arena.

Lobben som betydde 1-1 var Owoeris 13:e för säsongen och tar honom upp på delad andraplats i skytteligan, tillsammans med Elfsborgs Viktor Prodell. Duon ligger ett mål bakom tidigare MFF-spelaren Vidar Kjartansson som i somras lämnade Maccabi Tel Aviv.

Två omgångar återstår, och Owoeri är säker på att han kommer att göra minst en strut till för att i alla fall komma upp jämsides med Kjartansson.

– Självklart. Jag har självförtroendet. Håller jag fokus så vet jag att det kommer komma, säger nigerianen.

– Det är varje spelares dröm att vara målkung.

Passar i Häcken

Han kom till Häcken från Åtvidaberg inför säsongen, där han på tre säsonger "bara" kom upp i totalt 17 mål.

– Varje säsong sätter jag upp ett mål som är mitt fokus. Nu är det att bli bäste målskytt i allsvenskan. Jag är på väg dit. Jag har jobbat väldigt hårt och varit väldigt fokuserad. Hårt jobb är väldigt viktigt. Det är nyckeln.

TT: Har du jobbat hårdare den här säsongen?

– Ja. Det är min första säsong i Häcken och när du kommer till en ny klubb måste du förstå hur tränaren vill att du ska spela, lagets taktik. Så i början var det lite svårt men nu tror jag att jag förstår hur tränaren vill att jag ska spela.

"Måste försöka"

Det 13:e målet var synnerligen läckert. Rasmus Schüller lyfte bollen mot Owoeri som vann en närkamp med Per Karlsson, vände om och på volley skickade en lobb över Patrik Carlgren.

– Som anfallare måste du bara försöka, bara försöka med vad som helst. Så jag bestämde mig för att "okej, jag tar bara skottet" och så gick den i nät.

– Jag är väldigt glad för målet, men när vi förlorade känns det dåligt. Men målet var fantastiskt så det fick mig att må lite bättre, säger Owoeri.

TT