Stor MFF-besvikelse: "En pissmatch"

Martin Hardenberger/TT

Publicerad 2020-07-13

Malmö FF:s Ola Toivonen, höger, byttes ut hemma IFK Norrköping efter att ha startat för första gången sedan hemkomsten.

Guldfavoriten Malmö FF ledde och hade ett gyllene läge att krympa IFK Norrköpings allsvenska ledning.

Men med två minuter kvar av tungviktsmötet placerade Pontus Almqvist in 1–1 och sjupoängsförsprånget var intakt.

– Nu får vi jaga. Det går inte att hålla i handbromsen, säger Ola Toivonen.

Den tidigare landslagsspelaren gjorde sin första allsvenska match från start sedan hemkomsten till Sverige från Melbourne Victory i Australien. Under sin senaste sejour i Malmö FF kom han fyra i den allsvenska skytteligan (14 mål 2008).

Anders Christiansen var också han tillbaka. Christiansen hade vilat på grund av ljumskänningar och utan dansken, som både gjort två mål i premiären mot Mjällby och hattrick i cupkvarten mot AIK, hade Malmö FF:s anfallsspel kärvat.

Det var också Christiansen som skulle spela fram till Sören Rieks som i den 36:e minuten kunde tråckla sig fri och dunka in 1–0.

Målet var Rieks femte i karriären mot just Norrköping, han gjorde också mål när lagen möttes i höstas.

"Jättebesvikna"

– Det är en pissmatch och vi är jättebesvikna. Vi har matchen under kontroll fram till de gör mål. Det spelar ingen roll att det såg ut som jag skulle bli matchhjälte. Det handlar om att ta tre poäng, säger Rieks.

För trots 1–0 och Christiansen och Toivonens intåg lyckades Malmö inte stänga matchen.

Norrköping flyttade fram mittbacken Rasmus Lauritsen och det var han som nickade ner bollen till 1–1-skytten Pontus Almqvist.

Hemmalaget fick sota för att man inte tagit till vara på det stora bollinnehavet och avgjort matchen.

"Har kontroll"

Faktum är att MFF bara fick till tre avslut på mål – ett lågt antal vilket också varit en återkommande trend under den allsvenska inledningen.

– Vi har kontroll hela matchen fram till slutfasen. Vi borde ha gjort 2–0 och knutit ihop säcken. Jag tycker ändå vi känns farliga och har fina omställningslägen, säger Toivonen.

Tränaren Jon Dahl Thomason:

– Vi är alla besvikna och tycker vi borde vunnit matchen. Vi hade möjligheter att göra ett andra mål, några stora chanser och några halvchanser. Vi hade också riktigt många omställningschenser när vi inte når hela vägen. Där borde vi stängt matchen.

Följ ämnen i artikeln