HV71:s kräftgång – förlust i prestigemötet

TT

Publicerad 2020-10-10

Fredrik Forsbergs HV71 förlorade hemma mot Adam Ginnings Färjestad.

Färjestad vann det prestigefyllda bottenmötet borta mot HV71 efter ett avgörande 3–2-mål i förlängningen.

Krisstämpeln på HV71 blir därmed allt tydligare efter bara en seger på de sju första matcherna i SHL.

– Just nu ser jag fasen inget positivt, säger lagkaptenen Simon Önerud till C More.

HV71 och Färjestad har varit två stående topplag i svensk ishockey de senaste decennierna. Men säsongen 2020–2021 har båda klubbarna inlett i botten av SHL-tabellen, med bara varsin seger på de sex första omgångarna.

I den sjunde möttes lagen i Jönköping och det var kanske poängsvagt talande att matchen gick till förlängning efter 2–2 efter tre perioder.

Samtliga mål under ordinarie tid kom i den första perioden. Det värmländska bortalaget gick tidigt upp till en tvåmålsledning efter nyförvärvet Olle Lycksells första mål i FBK-tröjan fram till 1–0 och Martin Johanssons 2–0 efter knappt fem minuter. Mindre än tio minuter senare hade HV71 utjämnat till 2–2 efter ett powerplay-mål från Linus Sandin och en kvitteringspuck från Christoffer Törngren.

Efter två mållösa perioder sänktes smålänningarna av Färjestads Jacob Nilsson, som satte 3–2 bara 19 sekunder in i förlängningen.

– Det var skönt, två poäng, säger matchhjälten till C More.

I och med extrapoängen ligger Färjestad på tionde plats i tabellen med sju inspelade poäng på lika många matcher. Nästjumbon HV71 är kvar på 13:e plats med fyra poäng.

– Just nu ser jag fasen inget positivt, om jag ska vara ärlig. Det känns som att vi förlorar två poäng i dag, säger HV71:s lagkapten Simon Önerud till C More.