Degerfors vann igen – närmar sig allsvenskan

Victor Edvardsen gjorde ett av Degerfors mål. Arkivbild.

Blir det ändring på det nästa år?

En hel del talar för det efter 4–2-segern mot Jönköpings Södra.

Mötet på Stora Valla var ett sådant man brukar kalla sexpoängsmatch, när serieledande Degerfors tog emot trean J-Södra i superettans 17:e omgång.

Vid bortaseger hade avståndet mellan lagen krympt till två poäng – nu har i stället Degerfors hela åtta poäng ned till smålänningarna på kvalplats.

Som så många gånger förr den här säsongen var det Degerfors vassa anfallstrio som låg bakom segern. Johan Bertilsson förarbetade fint på vänsterkanten och serverade Victor Edvardsen till 1–0 redan i tredje minuten. Den tredje länken i kedjan, Villiam Dahlström, nickpassade snyggt och osjälviskt fram duktige backen Gustav Granath till hans 2–0-nick i 55:e.

Och det skulle komma mer från den rödvita anfallstrion.

J-Södra hittade visserligen målet två gånger i andra halvlek, men mellan fullträffarna prickade Johan Bertilsson och Villiam Dahlström in 3–1 och 4–1 inom loppet av ett par minuter.

Degerfors står på 37 poäng och har med seriens klart hetaste offensiv gjort lika många mål. Inte undra på att drömmarna om en återkomst till fotbollsallsvenskan blir alltmer intensiva i den lilla värmländska bruksorten. Tabelltvåan Halmstad, också på uppflyttningsplats, fortsätter skugga tre poäng bakom efter 3–0 borta mot AFC Eskilstuna.