TT

Publicerad 2020-03-04

Alexander Isak. Arkivbild.

Alexander Isak kan se fram emot den spanska cupfinalen i Sevilla den 18 april.

Den svenska anfallsstjärnan började på bänken när Real Sociedad vann semifinalreturen mot division 2-klubben Mirandés med 1–0.

Isak har gjort sju cupmål den här säsongen, däribland två borta mot Real Madrid, och toppar därmed skytteligan i hela Copa del Rey. Men när Real Sociedad hade chans att säkra finalbiljetten i lilla Miranda de Ebro började 20-åringen på bortalagets bänk. Därifrån fick han se lagkamraten Mikel Oyarzabal säkert sätta 1–0 på straff i 41:a minuten.

Ledningsmålet gav Real Sociedad ett rejält övertag eftersom laget hade med sig 2–1 från hemmamötet i San Sebastián.

Alexander Isak fick komma in och ersätta Willian José i 65:e minuten och hann inte göra något större avtryck under sin knappa halvtimme på planen. Han sprang sig visserligen fri och chippade bollen i mål i den tredje övertidsminuten, men målet dömdes bort för offside.

Real Sociedad har vunnit spanska cupen två gånger, 1909 och 1987, och har därutöver också förlorat fem finaler – den senaste 1988. Tusentals Real-fans lär göra den nästan 100 mil långa resan söderut, för att vara på plats på den efterlängtade finalen i Sevilla den 18 april.

Finalen kan bli ett hett baskiskt derby, eftersom ärkerivalen Athletic Bilbao har med sig 1–0 till torsdagens semifinalretur borta mot Granada.