Tom Brady helt klar för Tampa Bay: "Hungrig"

Av: TT

Publicerad:
Tom Brady, quarterbacken, är klar för Tampa Bay. Arkivbild.
Foto: Charles Krupa/AP/TT
Tom Brady, quarterbacken, är klar för Tampa Bay. Arkivbild.

NFL:s störste genom tiderna har en ny klubbadress.

Den amerikanska fotbollsstjärnan Tom Brady är helt klar för Tampa Bay Buccaneers.

"Spänd, ödmjuk och hungrig", skriver 42-åringen i sociala medier.

Ingen annan spelare har vunnit sex Super Bowls. Ingen annan har ens spelat i nio Super Bowls. Quarterbacken Tom Brady spenderade 20 otroligt framgångsrika år med New England Patriots och tränaren Bill Belichick men är nu – helt officiellt – klar för Tampa Bay Buccaneers.

Den 42-årige ikonen har skrivit på ett "flerårigt" kontrakt med Tampa Bay. Tom Brady är av många ansedd som NFL:s bästa spelare genom tiderna trots att han valdes väldigt sent i NFL-draften år 2000, som nummer 199 av 254.

Får ett monsterkontrakt

Klubbens general manager Jason Licht var scout för New England när Brady valdes i draften.

"Tom är en mästare som har nått sin storhet på grund av de krav han ställer på sig själv och sina lagkamrater. Jag har känt honom sedan vi draftade honom för 20 år sedan och genom hela den här processen har det varit tydligt att hans vilja att vinna fortfarande är lika stark. Han har naturliga och sällsynta ledarkvaliteter och kommer ha en direkt påverkan på hela organisationen här", säger Licht till klubbens webbplats.

I amerikansk media rapporteras det att Tom Brady har skrivit på för två år och i utbyte får totalt 621 miljoner kronor i lön, trots sin höga ålder.

Lång torka

Tampa Bay har inte nått till slutspel sedan 2007, vilket är den näst längsta torkan i hela NFL. Senaste gången klubben ens vann en slutspelsmatch var 2002 – då Tampa Bay gick hela vägen och vann klubbens första och hittills enda Super Bowl-titel.

"Om det finns något jag har lärt mig om fotboll är det att ingen bryr sig om vad man åstadkom förra eller förrförra året. Sättet du får tillit och respekt på är genom arbetet du lägger ner dag ut och dag in", skriver Brady på Instagram.

Förra säsongen blev det uttåg redan i första slutspelsomgången för Tom Brady och New England, som föll mot skrällgänget Tennessee Titans.

"Jag ser fram emot att träffa mina nya lagkamrater och bevisa för dem att de kan lita och tro på mig. Jag har alltid trott på att det du gör är viktigare än det du säger, så jag kommer inte säga mycket mer – det är dags att gå till jobbet", avslutar Brady.

Publicerad: