Ovetjkin bröt mot coronaregler – ber om ursäkt

Av: TT

Publicerad:
Washington Capitals Alexander Ovetjkin, mitten, och Jevgenij Kuznetsov, till höger, är uppsatta på NHL:s covid-19-lista efter att ha brutit mot ligans coronaregelverk. Arkivbild.
Foto: Jeff Roberson/AP/TT
Washington Capitals Alexander Ovetjkin, mitten, och Jevgenij Kuznetsov, till höger, är uppsatta på NHL:s covid-19-lista efter att ha brutit mot ligans coronaregelverk. Arkivbild.

TT-SPORT

NHL-stjärnan Alexander Ovetjkin och tre andra ryska spelare umgicks på ett hotellrum, utan munskydd. Washington Capitals-kvartettens brott mot ligans coronaregler får påföljder.

"Jag ångrar mitt beslut", säger lagkaptenen Ovetjkin i ett uttalande.

Alexander Ovetjkin, Jevgenij Kuzentsov, Dimitrij Orlov och Ilja Samsonov har alla satts upp på listan över spelare som inte är tillgängliga för spel eller träning på grund av den nordamerikanska hockeyligan NHL:s coronaregelverk.

NHL uppger som regel inte exakt skäl till att spelare hamnar på listan, och inte heller hur länge de beräknas vara borta från spel.

"Vi är besvikna"

Därför är det oklart om spelarna faktiskt kommer att missa någon match – Washington spelar härnäst hemma mot Buffalo natten till lördag – men klubben straffas allra minst med böter på motsvarande runt 830 000 kronor för spelarnas överträdelser.

Det var under lagets bortaturné den senaste veckan, först i Buffalo och sedan i Pittsburgh, som de fyra av Nicklas Bäckströms lagkamrater bröt mot reglerna genom att umgås på ett av hotellrummen – utan munskydd.

"Vi har jobbat extremt hårt för att skapa en säker miljö så att våra spelare och ledare ska kunna genomföra den här säsongen. Vi är besvikna på våra spelares beslut att umgås på hotellrummet", skriver Washington Capitals i ett uttalande på nhl.com.

Ber om ursäkt

Lagkaptenen Alexander Ovetjkin har inlett säsongen med fem poäng på fyra matcher. Han är med 707 NHL-mål bara ett bakom Mike Gartner, sjua på listan över de främsta målgörarna i ligans historia.

35-åringen ber nu om ursäkt för sitt agerande.

"Jag ångrar mitt beslut att umgås med mina lagkamrater på vårt hotellrum, utanför omklädningsrummet. Jag kommer att dra lärdom av det", säger Ovetjkin i ett uttalande.

Carolina Hurricanes har samtidigt fått alla sina matcher fram till åtminstone lördag framskjutna. Detta efter att fem av lagets spelare placerats på NHL:s covid-19-lista.

Publicerad: