Toppryttare fälttävlar på svensk mark

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2020-10-19

Landslagsmeriterade Niklas Lindbäck tävlar i Kristianstad i helgen. Arkivbild.

Blott en enda internationell fälttävlan har arrangerats i Sverige hittills i år.

Snart är säsongen slut ‒ men det blir en tävling till.

Med Kristianstads kommuns hjälp står Gärds Ryttarförening som värd i veckoslutet.

Pandemin slog sönder tävlingsprogrammet och svenska elitryttare har fått söka sig till de tävlingar som kunnat genomföras utomlands.

Men till helgen får flera mästerskapsmeriterade svenska landslagsryttare chansen att visa upp sig på hemmaplan ‒ och det i konkurrens med ett flertal utländska ryttare.

Kristianstad International Eventing bjuder på två- och trestjärniga klasser. Den första långa trestjärniga tävlingen i Sverige på flera år väntar. Det ger också svenska ryttare möjlighet att kvala på hemmaplan till högre klasser.

"Det här är precis vad vi behöver i Sverige. Det är fantastiskt vad man kan återkomma tillsammans", säger Fredrik Bergendorff, förbundskapten i fälttävlan, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

"Det är klart att det är mycket värt att komma ut och tävla internationellt men att ge fler möjlighet att kvala i Sverige betyder otroligt mycket".

Svenska ryttare med landslagsmeriter som tävlar i Kristianstad är Louise Romeike, Niklas Lindbäck, Christoffer Forsberg, Katrin Norling, Johan Lundin, Ebba Adnervik, Hanna Berg och Malin Josefsson.

Bland de internationella ryttarna märks tyskarna Andreas Dibowski, Nicholai Aldinger och Kai Rüder, Eirin Losvik, Finland, Daya Singh Hujan, Storbritannien samt danskarna Tobias Jørgensen och Camilla Sæbø Hansen.