Tidemand leder stort i Mexiko

Av: 

TT

Publicerad:
Pontus Tidemand i sin Skoda. Arkivbild.
Foto: Micke Fransson/TT
Pontus Tidemand i sin Skoda. Arkivbild.

TT-SPORT

Pontus Tidemand fick en bra start i Mexikos VM-rally och har en stor ledning i WRC 2-klassen efter tolv av 24 sträckor.

"Det har varit en riktigt bra dag för oss", säger Tidemand efter fredagens etapp.

"Vi bestämde oss för att köra de första två sträckorna på hårda däck för att spara på de mjuka till resten av helgen. Men vi fick till en bra start", säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Tidemand och kartläsaren Patrik Barth tog ledningen redan på de korta första publiksträckorna på Guanajuatos gator och gick sedan på fredagen från klarhet till klarhet när de drog ifrån.

"Vi tappade cirka 30–40 sekunder på morgonens första sträcka när vi kom ikapp Ole Christian (Veiby) som hade problem, men vi gjorde vad vi kunde för att hämta tillbaka så mycket tid vi kunde så snabbt som möjligt", säger Tidemand.

Ledningen inför helgen är 51,1 sekunder till ryssen Nikolaj Gryazin.

Den 29-årige svensken är totalsnabbast bland R5-bilarna och ligger sjua totalt i tävlingen som leds av fransmannen Sebastien Ogier.

"Det har varit en riktigt bra dag för oss. Bilen funkar helt perfekt och vi har kört hårt, men på rätt sida om gränsen. Vi har ett försprång på 51 sekunder och det känns bra, men allt kan hända här i Mexiko och rallyt är långt så vi får fortsätta att vara smarta i morgon också".

Publicerad: