"Döm inte Brashear på förhand"

Uppdaterad 2019-07-02 | Publicerad 2014-11-28

Stockholm. Modos värvning av den amerikanske hockeybusen Donald Brashear till SHL väcker känslor. Idrottsläkaren Yelverton Tegner vill dock inte dra några förhastade slutsatser.

– Låt oss vänta och se, säger han.

Donald Brashear är en av NHL:s mest omskrivna busar i historien och är med sina 2 634 utvisningsminuter ligans 15:e mest utvisade spelare genom tiderna.

I veckan blev det känt att 42-åringen ska börja spela för Modo, värvad av Peter Forsberg. Men värvningen är kontroversiell. Många befarar att svensk ishockey kommer att förråas.

Yelverton Tegner, professor i idrottsmedicin, har engagerat sig mot sportvåldet, bland annat genom att kräva att kampsporten MMA (Mixed martial arts) ska förbjudas.

Han tycker dock att det är för tidigt att dra några slutsatser om Brashear.

– Jag vet inte på vilka grunder Modo värvat honom, men om det är så att han värvats för att ställa till bråk är det knäppt. Inget lag vinner på det. Visst, Brashear har ett rykte om sig, men det blir konstigt att döma honom på förhand. Ingen har sett honom spela i Sverige ännu.

Peter "Foppa" Forsberg har tidigare sagt att tanken med Brashear inte är att han ska producera en massa mål - utan att tillföra "fysiskt spel och trygghet" till laget.

TT

Följ ämnen