Elmander hjälper krisande Örgryte

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2020-10-20

Johan Elmander, här med tidigare klubb- och landslagskompisen Marcus Allbäck (till höger), kliver in i Örgrytes ledarstab säsongen ut i superettan. Arkivbild

Tränaren Keith Millen fick sparken och Sören Börjesson och Miguel Beas har tagit över ansvaret.

Nu förstärker Örgryte ledarstaben ytterligare.

Förre landslagsanfallaren Johan Elmander, 39, kliver in som resurs.

Örgryte har en lång och knackig period bakom sig i superettan och sjunkit stadigt i tabellen. Efter fyra raka förluster är klubben inblandad i bottenstriden, bara en poäng ovanför kvalstrecket. Den negativa utvecklingen kostade nyligen tränaren Keith Millen jobbet.

Tanken med Elmanders inhopp är att gjuta nytt mod i truppen.

"Det känns jätteroligt. Det ska bli intressant att få komma in i klubben på den här sidan efter att ha varit spelare innan. Jag hoppas kunna bidra med lite rutin och man har ju varit i lite olika situationer innan och jag hoppas kunna vara med kring laget och ge bra feedback och hjälpa både tränare och spelare att först och främst ta tre poäng i morgon", säger han i ett pressmeddelande.

Elmanders engagemang innebär också att Igor Krulj går tillbaka till sin roll som sportchef efter att ha funnits med i ledarstaben en tid.

Johan Elmander spelade 1999-2000 i Örgryte och avslutade sin långa karriär i klubben 2018. På 85 landskamper gjorde han 20 mål.

Ledarrollen inleds med tuffast möjliga motstånd, mot serieledande Degerfors på bortaplan.