Milan utan Zlatan förlorade hemma

TT

Publicerad 2021-04-21

Skadade Zlatan Ibrahimovic applåderar sitt Milan men han var inte lika glad efter 90 minuter.

Zlatan Ibrahimovic stod vid sidan och applåderade Hakan Calhanoglüs drömmål.

Efter 90 minuter var den skadade landslagsanfallaren inte lika munter.

Sassuolo vände, vann med 2–1 och Milans strävan efter en Champions League-plats fick en rejäl törn.

Ibrahimovic saknades på planen på grund av en muskelskada och missade sin andra raka ligamatch.

Mot Genoa i helgen var han avstängd.

Det såg ut att ordna sig ändå för tabelltvåan i Serie A. Hakan Calhanoglü fick härlig träff och gav Milan ledningen i den första halvleken.

Men med en kvart kvar kvitterade Giacomo Raspadori och han var inte färdig för kvällen. Några minuter senare skickade Raspadori in segermålet för Sassuolo.

En förlust som kan bli kostsam för tabelltvåan Milan. Atalanta är två poäng bakom, med en match mindre spelad.

Dessutom är försprånget till Juventus bara en poäng efter att Turinlaget vänt 0–1 till 3–1 hemma mot Parma. Alex Sandro gjorde mål med både vänsterfoten och pannan innan Matthijs de Ligt nickade in trean i mitten av andra halvlek. Dejan Kulusevski fick hoppa in för "Juve" och spelade drygt en kvart mot klubben där han en gång slog igenom som utlånad från Atalanta.

De fyra främst placerade klubbarna i Serie A når Champions League.

I den absoluta toppen har Inter ett bekvämt försprång, tio poäng ned till Milan med sex matcher kvar, trots att det bara blev 1–1 borta mot Spezia. Ivan Perisic gjorde Inters kvitteringsmål i slutet av första halvlek.