Hammarby vann borta mot Varberg.

Efter två raka bortaförluster i allsvenskan kan Hammarby räkna in den första trepoängaren utanför Tele2 arena.

"Bajen" vände underläge och slog Varberg med 3–1.

– Vi sätter inte in bolljäveln och då är det fortfarande match, säger Varbergs Jon Birkfeldt till Discovery plus.

Hammarbys trippelbyte en kvart in i andra halvlek vid underläge 0–1 gav önskad effekt. 15 minuter senare hade underläget förvandlats till en ledning som man sedan höll matchen ut.

David Accam fick annars en möjlighet att ge Hammarby ledningen redan i första halvlek men sedan handlade det mesta om Varberg under första 45. Det var hemmalaget som skapade chanserna – till slut gav det också resultat.

Jean Carlos de Brito avancerade förbi längs vänsterkanten och hittade in med ett lågt inspel till Albin Mörfelt som rakade in ledningsmålet för Varberg i den 33:e minuten.

– De är bättre på allt de gör just nu och därför leder de med 1–0, sade Hammarbys Abdul Khalili till Discovery plus i paus.

Trion Akinkunmi Amoo, Jeppe Andersen och Darijan Bojanic byttes in för gästerna en knapp kvart in i andra halvlek.

Och det var Bojanic som slog hörnan till Aziz Outtara Mohammed som nickade in kvitteringen i den 67:e minuten. Sju minuter senare var det dags igen. I efterspelet till ytterligare en hörna gjorde Mads Fenger 2–1 med ett volleyavslut.

– Det är förj ävligt, det är inte första gången det händer att vi släpper in två fasta så kort inpå varandra, säger Varbergs Jon Birkfeldt.

– Känns om att vi borde gjort två, tre och fyra, men vi sätter inte in bolljäveln och då är det fortfarande match.

Hammarby fastställde sedan slutresultatet till 3–1 på en kontring. Gustav Ludwigson rundade målvakten, avslutade mot mål och på mållinjen petade Amoo in bollen.