Juventus tog första trepoängaren

David Hernqvist/TT

Publicerad 2021-09-22

Juventus Matthijs de Ligt gjorde 3–2-målet.

Det var en välbehövlig trepoängare för Juventus som vann sin första Serie A-match för säsongen. Turinlaget vände underläge till vinst.

Toppkonkurrenten Milan fortsätter att vara obesegrat efter 2–0 hemma mot Venezia.

Juventus tränare Massimiliano Allegri var inte glad när hans lag tappade poäng i helgens match mot Milan.

Det såg ett tag ut att bli än värre på onsdagskvällen när Spezia tog ledningen med 2–1 en bit in i andra halvlek. 19-årige Janis Antiste gjorde sitt första Serie A-mål när han gav sitt lag ledningen.

Men Juventus visade klass och reste sig. Först gjorde Federico Chiesa 2–2. Sedan dök Matthijs de Ligt upp och slog in en halvvolley till 3–2. Dejan Kulusevski fick hoppa in med fem minuter kvar av matchen men hade svårt att göra ett avtryck på den korta tiden.

Det var Juventus första vinst för säsongen.

Milan hade inte samma svårigheter. Även om nyckelspelaren Zlatan Ibrahimovic saknades var Milanolaget aldrig hotat. Man vann med 2–0 på San Siro mot Venezia.

Fransmannen Theo Hernandez stod för ett mål och en assist och tycktes vara överallt på planen för hemmalaget.

Milan möter Spezia i helgen. Om Ibrahimovic kan vara tillbaka då är fortfarande oklart. Svensken har problem med en hälseneskada.

Nykomlingen Salernitana tog sin första poäng för säsongen när man spelade lika hemma mot Verona. Mamadou Coulibaly kvitterade med en kvart kvar av matchen som slutade 2–2.

Empoli hade en lyckosam kväll när man slog Cagliari på Sardinien. Den matchen slutade 2–0.