DeChambeau gav svar på tal

Martin Yngve/TT

Publicerad 2020-07-06

Bryson DeChambeau med sin nyvunna trofé efter att ha tagit hem PGA-tourtävlingen i Detroit.

Stora frukostar, mer tid på gymmet och en omdiskuterad sving. Det var tre av segeringredienserna för Bryson DeChambeau, som vann helgens PGA-tävling i Detroit.

– Jag ville att folk skulle få se ett annat sätt att spela, säger han.

Bryson DeChambeau låg tre slag bakom ledaren Matthew Wolff när de två gick ut på söndagens avslutande runda i Detroit.

18 hål senare var det DeChambeau som låg tre slag före Wolff, och 26-åringen tog därmed hem sin sjätte seger på den nordamerikanska proffstouren.

Det tog bara tre hål för DeChambeau att komma ikapp och trots ett besök i vattnet på det 14:e hålet för den blivande segraren kunde Wolff aldrig resa sig. Hans totalt -20 var i sin tur två lag före trean Kevin Kisner.

DeChambeau har under veckan fått rubriker för sin kost, sin sving och inte minst de långa utslagen. Hans drive nådde på flera hål under tävlingen en bra bit över 350 meter.

Det var därför inte konstigt att han i sitt segertal vid 18:e green tackade klubb- och bolltillverkarna. Han passade också på att svara många av de som på sociala medier kritiserat hans speciella stil.

– Jag ville att folk skulle få se ett annat sätt att spela. Om man ger allt man har och kämpar hårt kan man uppnå fantastiska saker, sade han.

Bakom tätstriden spelade Henrik Norlander upp sig under avslutningsrundan. 68 slag för totalt -14 över fyra dagar gav en delad tolfteplats, svenskens bästa placering sedan PGA-touren startade om efter coronauppehållet.