Malmö vann toppmötet efter självmål

Jonas Dagson/TT

Publicerad 2021-09-22

Ett snöpligt självmål av Elfsborgs kapten Johan Larsson förstörde dagen för boråsarna när de föll i toppmötet mot Malmö FF (0–1).

– Vi fick slåss för våra tre poäng. Det var en befrielse att vinna denna match, säger Malmös Antonio Colak.

Det var toppmatch mellan trean Elfsborg och fyran Malmö FF på Borås arena. Tryck på läktaren med en stor tillrest skånsk klack bäddade för den bästa av inramningar.

Malmö kom till spel utan avstängda spelmotorn Anders Christiansen och med ytterligare sju spelare på skadelistan. Och värre skulle de bli. I den 28:e minuten rullades Felix Bejimo ut på bår.

Olycklig nick

Till slut blev det Malmö som drog det längsta strået. Med en kvart kvar av andra halvlek slog Jo Inge Berget ett inlägg från högersidan. Bollen var tänkt för Antonio Colak som försökte nå bollen med huvudet.

– Bra cross men jag nuddade den bara med huvudet. Sen såg jag inte vad som hände bakom ryggen, säger han.

Colaks touch ställde Elfsborgs kapten Johan Larsson som olyckligt fick bollen i ansiktet så att den gick in i eget mål.

– Jag försöker bara komma in framför tillrusande Adi Nalic. Jag är osäker på vad som har träffat mig i huvudet när jag ser bollen ligga i mål. Det är sånt som händer, suckar han.

Visar sin storhet

Han visade sin storhet som kapten.

– Det är väl skönt att det är jag och inte nån av de yngre grabbarnas som får bära med sig det här. Det är bara upp på hästen igen.

För Antonio Colak var målet oerhört betydelsefullt.

– Efter målet kände alla en befrielse. All spänning vi burit under matchen släppte. Det kändes som en liten bomb exploderade, berättar han.

Det var en oerhört viktigt seger för Malmö. Laget hade bara vunnit en av de senaste sex matcherna och halkat efter i tabelltoppen. Nu tar MFF ett kliv uppåt och hänger på de två Stockholmslagen i jakten på det allsvenska guldet.

– Vår laganda är fantastisk. Än än gång har pojkarna visat attityd och kämpat hårt, säger Malmös tränare Jon Dahl Tomasson.

Kontrade infernaliskt

Elfsborg började annars bäst. Pressade Malmö högt. Och när Malmö gick till attack vände Elfsborg och kontrade infernaliskt och skapade flest klara målchanser. Per Frick hade en boll i nät bakom Johan Dahlin i Malmömålet. Men nicken dömdes bort för knuff i ryggen i momentet innan.

– Vi gör en av våra bättre prestationer i år. Malmö är duktiga när det får komma loss i omställningarna. Men däremellan tycker jag vi gör en väldigt, väldigt, väldigt bra match. Det är tufft att förlora såna här matcher, summerar Elfsborgs tränare Jimmy Thelin.