Ny tung förlust för Umeå

TT

Publicerad 2020-10-31

Eva Nyström åkte tillsammans med sitt Umeå på en ny tung förlust i damallsvenskan. Arkivbild.

Nästjumbon Umeå kämpar för ett nytt kontrakt i damallsvenskan. Men borta mot Örebro kom en ny tung förlust med hela 1–5.

Hemmalaget fick en straff redan efter 18 minuter som Karin Lundin säkert tryckte dit. Freja Olofsson utökade Örebros ledning tio minuter senare innan Lundin satte sitt andra mål för dagen innan halvtidsvilan. Totaldominerande Örebro hann göra fem mål innan reduceringen kom via Umeås Sarah Mellouk – men närmare än så kom inte gästerna.

Umeå ligger därmed kvar på kvalplats, näst sist i tabellen – med lika många poäng men sämre målskillnad än Piteå som är närmsta lag på säker mark, men som också spelat en match mindre.

Örebro ligger på en sjätteplats och har i och med segern också säkrat en plats i nästa års serie.