Hull höll nollan på Old Trafford

Uppdaterad 2019-08-26 | Publicerad 2017-02-01

Fotboll. 14 poäng upp till Chelsea och 15 matcher kvar.

Nja, det ska mycket till för att Zlatan Ibrahimovic ska få fira en ligaseger redan första säsongen med Manchester United.

Det håller inte att spela som mot Hull.

För tredje gången på kort tid möttes klubbarna. United vann dubbelmötet totalt i ligacupens semifinal men förlorade returen borta i förra veckan.

Och Hull bet ifrån i ligamatchen på Old Trafford och klarade 0-0.

United - med Zlatan Ibrahimovic i startelvan - dominerade kraftigt men saknade spets, precision och det där flytet som krävs när det bär emot. Ibrahimovic tillhörde den skara som brände goda chanser. Och i slutminuterna var Hull inte långt från alla tre poängen när Lazar Markovic prickade stolpen.

Crouch i fint sällskap

Den gänglige anfallaren Peter Crouch firade sitt 100:e ligamål när han tryckte in Stokes ledningsmål hemma mot Everton. Därmed blev han den 26:e medlemmen i den exklusiva klubb som gjort minst 100 mål i Premier League-fotbollen.

Vagabonden Crouch, 36, har under karriären spelat för Queens Park Rangers, Aston Villa, Norwich, Southampton, Liverpool, Portsmouth och Tottenham. Och icke att förglömma: Han gjorde tre mål på åtta matcher för IFK Hässleholm för 17 år sedan.

Ryan Shawcross förstörde kvällen för Crouch och Stoke när han oturligt gjorde självmål och matchen slutade 1-1.

Målfest för City

Managern Pep Guardiola ställde över hårt kritiserade målvakten Claudio Bravo och satsade på Wilfredo Caballero borta mot West Ham. Caballero gjorde en stark insats i mot Crystal Palace i FA-cupen och fick chansen på nytt när det var dags för ett återbesök i London.

Och frågan är om det inte dröjer innan Bravo kommer tillbaka. Caballero höll nollan när City tryckte gasen i botten och krossade West Ham med 4-0. Redan i halvtid hade Kevin de Bruyne, David Silva och Gabriel Jesus fixat 3-0.

Yaya Touré ökade på via en straff i andra halvlek.

Manchester City är fortsatt femma i tabellen på 46 poäng, lika många som fyran Liverpool och en poäng bakom Tottenham och Arsenal, duon som i sin tur är nio poäng efter ledande Chelsea. Manchester United är sexa på 42 poäng.

I andraligan ökade Pontus Jansson sin popularitet bland Leeds supportrar än mer när han avgjorde bortamatchen mot Blackburn i 89:e minuten. Landslagsbackens 2-1-mål och de tre poäng det betydde befäste Leeds position i toppen. Klubben ligger fyra och på kvalplats till Premier League.

TT