Tre coronafall i superettan-klubben

TT

Publicerad 2020-06-21

AFC Eskilstuna föll mot Västerås i tisdags. Klubben är hårt drabbade av sjukdomar. Tre spelare är satta i karantän. Arkivbild.

AFC Eskilstuna har satt tre av sina spelare, mittbackarna Jesper Björkman och Pontus Rödin samt mittfältaren Christian Ljungberg, i karantän efter att dessa drabbats av corona. Gabriel Somi, Omar Jemal och Tim Hartzell har också haft liknande symptom. Det bekräftar klubbens sportchef Tore Eliasson för Eskilstuna-Kuriren.

– Jesper och Pontus börjar känna sig lite bättre. Gabriel har haft viruset men kan ännu inte gå tillbaka till spel. Det får bli först när han och de andra har varit symptomfria i två dagar och när vi har testat dem. Vi måste vara helt säkra på att de är friska, säger han till tidningen.

Det var inför premiären mot Västerås (förlust 0–1) i tisdags som flera spelare hade insjuknat. Nu på tisdag väntar Dalkurd på bortaplan.

– Det har varit mycket jobb kring laget och förhindra smittspridningen och om vi hade en tunn trupp mot VSK är vi desto tunnare nu, säger Eliasson.

Följ ämnen i artikeln