Sent mål av Jota – Liverpool i ligaledning

Bottenlag mötte storklubbar i Premier League – då slutade det med väntade resultat.

Sheffield United och Burnley rådde inte på Manchester City och Chelsea.

Liverpool fick jobba desto hårdare hemma mot West Ham, som öppnat säsongen starkt.

Pablo Fornals gav Londonklubben ledningen och Mohamed Salah kvitterade.

Liverpool fick ett mål VAR-underkänt sedan Sadio Mané gått för hårt in i duellen med målvakten Lukasz Fabianski innan Diogo Jota rullade in bollen i tomt mål.

Matchen såg ut att gå mot oavgjort, men Jota fick sin revansch med fem minuter kvar av ordinarie tid.

I och med 2–1-segern tog Liverpool över serieledningen och är tre poäng före lokalrivalen Everton – som har en match mindre spelad. Liverpool tangerade också klubbrekordet med 63 raka matcher utan förlust hemma på Anfield.

En poäng på sju matcher och bara tre gjorda mål. Om det inte kommer en påtaglig uppryckning efter den usla starten går Sheffield United en ytterst jobbig säsong till mötes.

Premier League har heller inte inletts helt lysande av Manchester City, men för Pep Guardiola & Co pekar det uppåt – tack vare Kyle Walkers mäktiga distansskott.

Målet i första halvlek stod sig som matchens enda på Bramall Lane i Sheffield.

Burnley ser ut att göra Sheffield United sällskap i kampen för att överleva i Premier League. För första gången på tio år förlorade klubben sin fjärde raka match hemma på Turf Moor.

Och precis som Sheffield har Burnley endast mäktat med att ta en poäng hittills.

Hakim Ziyech firade första målet i Chelseatröjan sedan övergången från Ajax. Kurt Zouma nickade in 2–0 i mitten av andra halvlek och Timo Werner placerade enkelt in 3–0 och matchens sista mål.