TT

Publicerad 2020-10-22

Zlatan Ibrahimovic hade ingen av sina större kvällar mot Celtic.

I stället klev en norrman in och stal rubrikerna.

Jens Petter Hauge blev målskytt när Milan vann med 3–1 i bortamatchen i Europa League-fotbollen.

Efter en magnifik insats i Milanoderbyt mot Inter i lördags, där Zlatan Ibrahimovic blev tvåmålsskytt i 2–1-segern, var det ett blekare Milanlag som mötte Celtic i den första gruppspelsmatchen av Europa League. Men det räckte ändå till seger.

Ibrahimovic själv klev av mållös från gräsmattan på Celtic Park.

Svensken fick 66 minuter på planen men gjorde ingen av sina större matcher längst fram i anfallet för italienarna.

Trots det låg han bakom 2–0-målet i den första halvleken när han hittade Theo Hernandez på djupet som senare letade in en passning till Brahim Diaz.

Dessförinnan hade bosniern Rade Krunic satt ledningsmålet på nick.

När Zlatan blev av gick det bara ett par minuter innan skottarna reducerade. Men i slutminuterna klev en norrman in och stängde matchen. Jens Petter Hauge, 21, frispelades och rullade in 3–1 när Milan tog med sig tre poäng hem till Italien. Hauge kom från Bodø/Glimt i somras och blev målskytt i sin Europa-debut för Milan. I den norska ligan svarade mittfältaren för 14 mål på 18 matcher.

I samma grupp återfinns även Lille och Sparta Prag. Fransmännen besegrade parallellt tjeckerna med 4–1 på bortagräset.

På måndag väntar Roma i Serie A för Milan.