Quaison: "Tycker alltid att jag ska starta"

Anton Johansson/TT

Publicerad 2021-06-19

Robin Quaison stod för ett starkt inhopp mot Slovakien.

Alexander Isak är given i en svensk startelva efter den inledande EM-succén.

Frågan är vem som får chansen bredvid honom mot Polen på onsdag.

– Frågar du mig så tycker jag alltid att jag ska starta, säger Robin Quaison.

Sedan EM-kvalets start fram till i dag har den svenska anfallskonstellationen sett ut på olika sätt.

Marcus Berg och Robin Quaison bildade en framgångsrik duo under större delen av kvalet och var starkt bidragande till att Sverige spelar EM-slutspel i dag. I mars kom Zlatan Ibrahimovic tillbaka och bildade anfallspar med Alexander Isak mot Georgien och Kosovo.

Men med Ibrahimovic borta från EM på grund av skada har Marcus Berg och Alexander Isak huserat längst fram i den svenska uppställningen.

Isak given

Två matcher in råder det ingen tvekan om att Isak är där för att stanna. 21-åringen har visserligen inte gjort mål i turneringen, men har imponerat stort både mot Spanien och Slovakien.

– ”Alex” har kvaliteter som är av allra högsta internationella snitt. Jätteroligt att se honom och han betyder mycket, sade förbundskapten Janne Andersson efter 1–0-segern mot Slovakien.

Förbundskaptenen slog även fast att Isak är ”given” i ett svenskt lag. Då är frågan vem som får plats bredvid honom. Marcus Berg, även han mållös efter två matcher, byttes ut mot Slovakien. In kom Robin Quaison som var den som fixade straffen när han kombinerade sig fram med Isak varpå han revs ner av Martin Dúbravka i Slovakiens mål.

Och enligt Quaison så borde han få chansen mot Polen på onsdag.

– Det tycker jag. Frågar du mig så tycker jag alltid att jag ska starta. Jag känner att jag gjort det väldigt bra i det här landslaget tidigare och jag känner mig i väldigt bra form, sade Quaison.

”Jag förändrade matchbilden”

Han menar att han gjorde bra reklam för sig med sitt inhopp mot Slovakien.

– Det var ett bra inhopp. Jag förändrade matchbilden när jag fixade straffen som Emil gjorde mål på. Jag hotade med mina djupledslöpningar och det var bra, sade Quaison.

Dessutom finns Dejan Kulusevski, som är tillbaka i truppen efter att han testade positivt för covid-19 veckan före EM. Kulusevski, som även kan utgå ifrån en kant, startade EM-genrepet mot Armenien i anfallet bredvid Alexander Isak.

Mot Slovakien var tanken att ge 21-åringen 15–20 minuter, men när matchen blev som den blev så fanns inte läge för det.

– Vi har en bra konkurrenssituation. Dejan är tillbaka, men som det blev så blev det inte läge att byta in honom. Jag bytte in Robin och ville ha kvar Isak. Det är en jättebra konkurrenssituation med fyra bra forwards. De som spelar är jag övertygad kommer att göra det bra mot Polen och framöver, säger Janne Andersson.