Judiska centralrådet agerar inför MFF-match

Av: TT

Publicerad:
Polisen förbereder sig inför MFF:s match mot Bnei Yehuda från Tel Aviv. Att det är ett israeliskt lag tas med i säkerhetsbedömningen, enligt polisens presstalesperson Filip Annas. Arkivbild.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Polisen förbereder sig inför MFF:s match mot Bnei Yehuda från Tel Aviv. Att det är ett israeliskt lag tas med i säkerhetsbedömningen, enligt polisens presstalesperson Filip Annas. Arkivbild.

Polisen samverkar med judiska församlingen i Malmö inför torsdagens MFF-match mot israeliska Bnei Yehuda.

Judiska centralrådet går samtidigt ut med en särskild uppmaning till polisen.

Rådet vill att polisen med kraft ska ingripa "mot den eller de som gör sig skyldiga till antisemitiska hatbrott i samband med matchen", enligt ett pressmeddelande.

Där påminner Judiska centralrådet om de våldsamheter som utbröt i Malmö för tio år sedan i samband med att Sverige mötte Israel i en Davis cup-match.

"En helhetsbedömning"

Nu handlar det inte om tennis, utan om två klubblag som möter varandra, påminner Filip Annas, presstalesperson vid polisens region Syd. Han säger att polisen jobbar som man brukar göra inför fotbollsmatcher – en helhetsbedömning görs för att kunna säkerställa att ordning och säkerhet upprätthålls på planen och utanför.

– Att det är ett israeliskt klubblag har vi tagit med i den bedömningen, säger Filip Annas till TT.

Polisen kommer att ha flera patruller på plats, liksom supportpoliser och helikopter. Men Annas vill inte kommentera om det bedöms som en högriskmatch.

"En stor match"

– Det är en stor match, det är ju play-off-kval till Europa League och det är något vi tar höjd för när vi planerar inför matchen.

Som ett led i arbetet inför matchen har polisen bland annat samverkat med judiska församlingen i Malmö, uppger Annas.

MFF:s säkerhetschef Peter Narbe säger till Sydsvenskan att han bedömer att det finns en förhöjd risk kring matchen, trots att bara ett 30-tal supportrar från bortalaget väntas komma.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN