Enriques känga mot Janne: Tuffare än Sverige

TT

Publicerad 2021-06-20

Spaniens förbundskapten Luis Enrique under 1–1-matchen mot Polen.

Sverige är på väg mot gruppseger i fotbolls-EM.

Men spanske förbundskaptenen Luis Enrique är inte särskilt imponerad.

– Det var mycket svårare att försöka slå Polen än Sverige, säger han.

Spanien fick bara en poäng med sig efter 0–0-matchen mot Sverige i EM-premiären. Efteråt riktade Enrique kritik mot det svenska spelsättet.

– Vi var helt klart det bästa laget. Sverige försökte bara försvara, sade han då.

Spanien har fortsatt hacka och i den andra gruppspelsmatchen mot Polen blev det återigen ett kryss (1–1).

– Jag tycker det var en tuffare match i dag än mot Sverige. Mot Sverige attackerade vi hela tiden, och vi väntade egentligen bara på chansen att få vinna matchen, men här försökte Polen komma ut ur sin planhalva och kontra och det fanns tillfällen då de försökte pressa oss högt upp på plan så det var en bättre fotbollsmatch i det avseendet, säger han på presskonferensen efter matchen enligt Expressen.

Med två spelade matcher är Sverige etta i grupp E på fyra poäng. Det gör att Blågult, vid seger mot Polen på onsdag, är klar gruppetta.

Men Enrique är inte säker på att det blir så. Och ska han jämföra Janne Andersson och polska förbundskaptenen Paulo Sousa har han en klar favorit.

– Jag gillar anfallsinriktade tränare. Jag föredrar tränare som vill göra något offensivt. Vi fick pressa dem väldigt bra för att vinna tillbaka bollen. Om de spelar så här kan de slå alla, Sverige inkluderat.

För Spaniens del väntar en ödesmatch mot grupptvåan Slovakien på onsdag. Enriques lag har två poäng i gruppen så här långt, en mindre än Slovakien. Polen ligger sist i gruppen med en poäng.