Besara bakom allt – kris i Kalmar

Simon Norberg/TT

Publicerad 2020-08-06

Örebros Nahir Besara jublar efter sin uppvisning borta mot Kalmar.

Nahir Besara låg bakom alla tre målen när Örebro avfärdade Kalmar med klara 3–0 på bortaplan.

Nu råder det total kris hos tabelljumbon som inte vunnit på tio matcher.

– Vi måste höja lägstanivån, säger Viktor Elm till Dplay.

21 juni vann Kalmar med 2–0 borta mot Falkenberg. Det är senaste gången som smålänningarna fick segerjubla.

Därefter har det nu gått tio matcher och laget är jumbo i allsvenskan.

Förlusten på hemmaplan mot Örebro var odiskutabel. Gästernas Nahir Besara hade en helkväll på det nya hybridgräset som lagts på Guldfågeln arena.

Helkväll för Besara

ÖSK-stjärnan sköt 1–0 i slutminuten av den första halvleken via en KFF-spelare över Lucas Hägg-Johansson i målet.

Den andra halvleken var inte gammal när Besara, frispelad av David Seger efter slarv från Viktor Elm, chippade in tvåan och bara tio minuter senare bjöd han tillbaka när rollerna var ombytta. 21-årige David Segers första mål i allsvenskan.

Kalmar slet för en reducering men det gick inte den här kvällen. I stället borde Erik Björndahl gjort 4–0 i slutsekunderna, men anfallaren brände öppet mål från två meters avstånd.

– Jag tycker att vi dominerar i första och i den andra kommer målen. Det gäller att inte underskatta något lag i allsvenskan, vi korrigerade det vi gjorde mindre bra mot Falkenberg till i dag. Nästa gång han inte passar kapar jag huvudet på honom, haha. När vi är bra är vi bra, säger Nahir Besara till Dplay.

Elm besviken

Örebro tar sig i och med trepoängaren upp på niondeplats i tabellen, medan KFF alltjämt är tabelljumbo med bara nio inspelade poäng.

– Det är jättejobbigt att få 0–1 sekunden innan vi går in i pausvilan. Det avgörs när de får 2–0 och det är helt mitt fel. Givetvis sätter det sig på självförtroendet när man inte vinner. Vi är inte sämre än vi var innan vi började förlora. Det är mycket i bagaget från åren innan. Vi jobbar jättehårt med att ge varandra självförtroende. Vi måste höja lägstanivån, summerar Viktor Elm.

Följ ämnen i artikeln