Klart: Så spelas allsvenskan 2020

Av: TT

Publicerad:
Marcus Danielson höjer Lennart Johanssons pokal för Djurgården. Arkivbild.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Marcus Danielson höjer Lennart Johanssons pokal för Djurgården. Arkivbild.

Storlagsmatch i Norrköping, rivalmöte i Göteborg och svenska mästarlaget på besök i Örebro.

Bland annat är det vad som väntar i premiäromgången av herrarnas allsvenska i början av april.

Det står klart efter att Svenska fotbollförbundet presenterat spelschemat för nästa säsong.

Djurgården går in som regerande svensk mästare i den allsvenska fotbollen. Nu står det klart att nästa säsong, där stockholmarna ska försöka försvara sin titel, inleds med bortamatch på Behrn arena mot Örebro.

Speldagar och avsparkstider är ännu inte fastställda. Klart är i alla fall att det i övrigt är två heta möten som sticker ut när säsongen inleds dagarna runt första helgen i april 2020.

Dels handlar det om IFK Göteborg som tar emot lokalrivalen Elfsborg på Gamla Ullevi, dels ett storlagsmöte där de 13-faldiga mästarna IFK Norrköping tar emot mesta mästarna Malmö FF på Östgötaporten.

I övrigt väntar en högintressant premiäromgång för Nanne Bergstrand som i rollen som nygammal tränare i Kalmar återvänder till Tele2 arena och Hammarby i den första matchen. Samtidigt gästar AIK Häcken på Hisingen medan allsvenska sensationsnykomlingen Varberg spelar borta mot Helsingborg.

På schemat står det dessutom att Brage tar emot Mjällby – något som vi ännu inte kan ta för givet eftersom Östersund alltjämt har överklagat beslutet om degradering till Svenska fotbollsförbundets överklagandenämnd.

Besked om vad som händer i den frågan väntas komma i veckan.

Publicerad: