Knallen: Tidigare världsettan slutar

Publicerad 2016-12-28

Ana Ivanovic har gjort sitt på tennisbanan.

Den före detta världsettan lägger av – bara 29 år gammal.

– Det var ett svårt beslut att fatta, säger hon.

Sommaren 2008 stod Ana Ivanovic på toppen av sin karriär som nybliven Franska Öppna-mästarinna – och ny världsetta.

Men på senare år har hon haft stora problem med skador.

Serbiskan har varit borta från tennisen sedan augusti månad och har halkat ner till 63:e plats på världsrankningen.

”Dags att gå vidare”

Nu kommer beskedet: Hon lägger av.

29-åringen berättar om beslutet i ett videoinlägg på Facebook.

– Jag har bestämt mig för att avsluta min karriär som professionell tennisspelare. Det har varit ett svårt beslut att fatta; jag började drömma om ett liv som tennisproffs redan som femåring och sedan dess har mina älskade föräldrar stöttat mig hela vägen fram till positionen som världsetta. Jag har uppnått saker jag aldrig kunde fantisera om och spelat så många minnesvärda matcher, och det är inte så pjåkigt för en tanig liten tjej från Serbien. Men som ni förstår så krävs det mycket av kroppen rent fysiskt och som ni vet så har jag haft problem med skador. Eftersom jag inte längre känner att jag kan göra mig själv rättvisa så känner jag att det är dags att gå vidare, säger hon.

”Varit min kärlek”

Ivanovic har varit tillsammans med Manchester United-stjärnan Bastian Schweinsteiger sedan hösten 2014 och paret gifte sig i somras.

Många spekulerade i att det skulle ha varit en graviditet som ligger bakom beslutet. Men något sådant besked kom inte i Facebook-videon.

– Tennisen har alltid varit min stora kärlek, men jag ser väldigt mycket fram emot det som komma skall nu, säger Ana Ivanovic.

Följ ämnen i artikeln