Karlströms hej då – en kanon i nättaket

Publicerad 2020-12-06

Jesper Karlströms sätt att tacka för tiden i klubben?

Han skickade upp bollen i nättaket – och avgjorde mot Varberg.

Men 1-0-segern räckte inte till Europaspel för Djurgården.

För långsamt spel och för få löpningar bakom Varbergs backlinje, det var Jesper Karlströms snabbanalys av första halvleken som mittfältaren redogjorde för i Dplay.

Tidigt i andra såg han till att ändra på Djurgårdens spel.

25-åringen stack i djupet och efter Fredrik Ulvestads och Emir Kujovics fina kombinationsspel kom han helt ensam mot målvakten Stojan Lukic.

Hur Karlström valde att avsluta?

Stenhårt upp i nättaket.

Flyttar till Polen

Därmed såg han till att Djurgården avslutade den allsvenska säsongen med en trepoängare.

Och att han själv tackade för tiden i klubben på allra bästa vis genom att göra säsongens första allsvenska mål i sin sista (?) match i blårandiga tröjan.

För Jesper Karlström – som lämnade BP för spel i Djurgården inför 2015 – fortsätter nu karriären i polska Lech Poznan.

Jesper Karlström.

Ingen Europaplats

Fullträffen räckte dock inte till en Europaplats för Djurgården.

Vägen till Europa handlade nämligen inte bara om mötet på Tele2 arena. Djurgården behövde även hjälp från andra håll för att även nästa säsong få lämna Stockholm och Sverige för spel på utländsk mark.

+ Häcken var tvunget att förlora mot kvalplatsjagande Kalmar FF.

+ IFK Norrköping behövde tappa poäng mot redan degraderade jumbon Helsingborg.

Det sista delen gick vägen men på Guldfågeln arena ordnade Häcken poängen som behövdes för att säkra tredjeplatsen bakom Malmö FF och Elfsborg.

Djurgården inledde säsongsavslutningen slarvigt men kom in allt mer i matchen och tog över helt efter att Varbergs Tashreeq Matthews fick två gula kort och blev utvisad för efterslängen på Karlström.

– Han hade hållit på lite innan och jag gjorde en liten tryckare och så får jag ett slag och en spark i magen. Det var helt rätt att det var gult på mig och rött på honom. Så där kan man inte hålla på, säger Karlström till Dplay.

Spelet jämnades ut efter Jesper Nyholms utvisning i 62:a minuten, men Varberg lyckades inte i forceringen och fick lämna Stockholm utan mål och poäng.