Matchhjälten Bahoui: "Började bli lite press"

Anders Wallin/TT

Publicerad 2020-09-28

Nabil Bahoui blev AIK:s matchhjälte på tilläggstid.

Efter poänglösa matcher fick pappa Samir Bahoui nog och krävde mer.

Sonen Nabil Bahouis svar: Två mål på två matcher.

– Det började bli lite press, säger han efter AIK:s 1–0-seger mot Mjällby.

Efter korsbandsskadans långa rehab var Nabil Bahoui tillbaka i AIK:s matchtrupp till bortamatchen mot Häcken i slutet av juli.

29-åringen hoppade in i förlusten och fick sedan spela allt mer.

Men inför derbyt mot Hammarby, den 20 september, och fyra raka starter utan varken mål och framspelningar – då fick pappa Samir Bahoui nog.

– Jag brukar inte läsa vad som skrivs men det började bli lite press hemma, från farsan, säger han.

Vad sade han?

– Det har gått fyra fem matcher utan poäng – det är dags att börja höja sig. Lite så. Men också lite andra ord också.

"Börjar släppa"

Höjde sig var precis vad Nabil Bahoui gjorde.

I derbyt stod han för ett mål och en assist, i segern mot Mjällby säkrade han en ny trepoängare då han på tilläggstid nickade 1–0-målet.

– Nu har det börjar släppa. Jag vet att förr eller senare kommer det att släppa. Så hårt som vi jobbar på träningarna och med rehaben. Förr eller senare kommer resultatet, säger han.

Innan matchuret tickade över 90 minuter hade Nabil Bahoui haft tre avslut som oroade Carl-Johan Eriksson i Mjällby-målet, där ett var en projektil som träffade ribban.

Dessutom hade Sebastian Larsson en frispark i 67:e minuten som målvakten fick sträcka ut för att styra bort vid sin högra stolpe.

Det var hemmalagets klaraste chanser.

Fram till under tilläggstiden på Friends arena.

Då fick Bahoui ett nytt läge – och den här gången tog han vara på tillfället.

"Skönt"

AIK-stjärnan nådde högst på Larssons hörna och nickade in bollen bakom Eriksson.

– Det kändes skönt. Jag tycker att vi förtjänade segern med tanke på de chanser vi hade och brände innan. Vi förtjänade det, säger han.

– Det är inte min styrka, huvudspelet. Men jag har jobbat på det lite grand. Det var bara skönt att få in den men det viktigaste var de tre poängen, speciellt då vi är i den sitsen vi är i.

Segern innebär inget skutt uppåt i tabellen för AIK. Däremot var det en viktig trepoängare som gör att avståndet ner till Helsingborg på kvalplats nu är tre poäng. Dessutom har Nabil Bahoui & Co en match mindre spelad.

– Vi är fortfarande på nedre halvan av tabellen, däremot är inte självbilden att vi är ett bottenlag. Självbilden är att vi kan – utan att låta kaxig – ta oss an vilket lag som helst i den här serien, säger AIK-tränaren Bartosz Grzelak.

– Mentalt sett är vi ett topplag.

Följ ämnen i artikeln