Torres tillbaka till avgörandet

Publicerad 2017-03-14

Fotboll. Atlético Madrid har siktet inställt på sin fjärde raka kvartsfinal i Champions League.

Till avgörande mot Bayer Leverkusen får laget tillbaka Fernando Torres från skada.

– Vi ser det som att han kommer vara tillgänglig, säger tränaren Diego Simeone.

Det har gått mindre än två veckor sedan Fernando Torres skallade ihop med en försvarare i ligamötet med Deportivo La Coruña, och fick föras medvetslös till sjukhus.

Men den 32-årige spanjoren är tillbaka i full träning inför returmötet med Leverkusen på Vicente Calderón-stadion i Madrid. Om han startar eller inte beror på formen på Kevin Gameiro som missade helgens ligamatch mot Granada på grund av skada.

"Atleti", som spelade final i fjol, är storfavorit att gå vidare efter att ha vunnit bortamötet med 4-2. Men mittfältaren Koke varnar för underskattning.

– Vi har ett fantastiskt resultat med oss, men vi kan inte vara nöjda nu. Vi behöver ge allt igen, säger han.

Ny tränare

Hemmalaget får klara sig utan avstängda duon Gabi och Filipe Luís, och har dessutom Tiago och Augusto Fernández på skadelistan.

Även i Leverkusen är det ett litet manfall, med Hakan Calhanoglu och Benjamin Henrichs avstängda och Ömer Toprak, Stefan Kiessling, Jonathan Tah och lagkaptenen Lars Bender borta på grund av skador.

Laget åker från Tyskland med en ny tränare efter att Roger Schmidt fått sparken och Tayfun Korkut tog över i förra veckan.

Tråkig bortatrend

Trots turbulensen hoppas mittbacken Toprak att hans lagkamrater ska kunna kanalisera sin "inre Barcelona" och stå för en skrällvändning.

– Vi vet att det kommer att vara svårt, näst intill omöjligt. Men vi får försöka ge allt och göra det omöjliga möjligt.

I den andra åttondelsfinalen ska Manchester City försöka att förvalta en 5-3-ledning på bortaplan mot Monaco. Något som kan bli tufft - City har bara vunnit en av de senaste sex Europamatcherna på bortaplan.

– Det kommer att blir tufft, Monaco spelar riktigt bra just nu. Men, vi är väldigt positiva, säger mittfältaren Kevin De Bruyne.

TT-AFP

Följ ämnen i artikeln