TT-Sport

Släkten var värst för MFF: "Speciellt"

Av: 

TT

Häckenspelarna jublar efter segern mot Malmö FF.
Häckenspelarna jublar efter segern mot Malmö FF.

TT-SPORT

Han var redan på förhand en fruktad skytteligaledare.

På söndagen sköt Alexander Jeremejeff sin tidigare klubb Malmö FF i sank – och Häcken upp i delad serieledning.

– Det är klart att det är speciellt att komma hit. Jag spelade här i två år och vann två SM-guld med klubben, säger Jeremejeff efter 2–1-segern och konstaterade att släkten var värst.

Det var en redan skadeskjuten regerande mästare som kom till spel på söndagskvällen.

Efter dubbelsmällen i Stockholm, totalt 0–6 mot AIK respektive Djurgården, var MFF i starkt poängbehov och piskat att vinna för att hänga med i toppstriden.

Men för att plocka de tre poängen var hemmalaget tvunget att sätta stopp för gästernas målspruta. Den tidigare Malmö-anfallaren Alexander Jeremejeff hade på de inledande åtta matcherna gjort åtta mål, lika många som hela MFF tillsammans.

– Vi måste stoppa Jeremejeff, han är deras bästa spelare och motiveras av att spela mot oss så klart, sa MFF-tränaren Milos Milojevic kort inför avspark.

Hårda tag

Och det märktes att hemmalaget tog skytteligaledaren på allvar. Det dröjde bara 20 sekunder av matchen innan anfallaren åkte på sin första smäll. I matchminut två kom den andra.

Jämfört med startelvan i 0–4-förlusten mot Djurgården var MFF:s mittbacksduo med Dennis Hadzikadunic och Lasse Nielsen tillbaka, och framåt spelade Isaac Kiese Thelin, Ola Toivonen, Sören Rieks och Jo Inge Berget från minut ett.

Men det skulle hjälpa föga under en kväll då släkten var värst.

Häckens start på säsongen är klubbens bästa någonsin, en poäng bättre än 2012 då de slutade trea i tabellen. Och den skulle bli ännu bättre.

I ett omställningsläge var det den så fruktade Alexander Jeremejeff som skulle hitta rätt.

Oscar Uddenäs, fostrad i GIF Nike några kilometer utanför Malmö, kom till MFF som 8-åring. Därifrån gick resan via Värnamo till Häcken. Nu slog han passningen fram till Jeremejeff som ensam med målvakten inte gjorde några misstag.

2–0 kom mindre än tio minuter senare. Gustav Berggren lurade Lasse Nielsen och rullade in bollen längs med marken. Framspelare? Jodå, Alexander Jeremejeff.

Två tidigare MFF-are hade saboterat kvällen för hemmafansen.

– Jag har sett framemot den här matchen enda sedan jag skrev på för Häcken, säger Uddenäs och fortsätter:

– Jag känner inga aggressioner utan vill bara visa vilken fotbollsspelare jag är och hur jag har utvecklats.

”50 mål känns tufft”

I matchminut 77 nickade den tidigare lurade Lasse Nielsen ned hörnan och Malik Abubakari bufflade bollen i mål. Men närmre än en reducering kom inte hemmalaget.

I och med segern går Häcken upp i delad serieledning med Hammarby och AIK. Samtliga har 20 poäng. MFF förlorade sin tredje allsvenska match i följd och är, trots att man spelat en match mer, fem poäng bakom Häcken. Noterbart är att Jeremejeff fortsatt gjort lika många mål som hela Malmö FF tillsammans.

– Det är ju nästan absurt. Men de kommer att gå förbi, skrattar Jeremejeff.

– 50 mål känns rätt tufft.

Publisert: