Gerzic visade vägen mot Örebros sköna seger

Tobias Wolf/TT

Publicerad 2021-09-22

Örebro fick jubla mot Östersund.

Örebro vann den ångestladdade bottenrysaren mot Östersund med 2–0 på Behrn arena.

Och det var succéinhopparna Nordin Gerzic och Martin Broberg som visade vägen i slutminuterna.

– Jag har tjatat till mig det här inhoppet, att få komma in och spela högre upp i banan, säger Gerzic till TT.

ÖSK hade inte vunnit sedan i början av augusti – men på onsdagskvällen tog alltså krislaget tre extremt viktiga poäng i den allsvenska bottenstriden. Det innebär att närkingarna har en poäng upp till Mjällby på kvalplats.

Gladast av alla var kanske skadeförföljde matchhjälten Martin Broberg.

– Jag tycker att vi får bra effekt på bytena som vi gör. Jake (Larsson) gör det bra när han kommer in, jag och Nordin är inblandade i båda målen, säger han.

Veteranen Nordin Gerzic är inne på samma linje:

– Jag har tjatat på honom hela veckan att lägga mig högre upp, jag har faktiskt gjort det. Jag har tjatat till mig det här inhoppet, att få komma in och spela högre upp i banan.

Men det skapades inte särskilt många heta målchanser i den första halvleken i ödesmatchen på konstgräset i Örebro.

ÖSK flytta fram laget efter pausen – men hade fortsatt svårt att träffa mål.

Lossnade sent

Men i den 79:e minuten lossnade allt – när Nordin Gerzic och Martin Broberg kom in.

Efter 85 minuter störtade 37-årige inhopparen Nordin Gerzic in en retur bakom målvakten Aly Keita. Och glädjen blev total i Örebro och hos Gerzic som firade vilt.

Gerzic startade själv mönsteranfallet som slutade med att Martin Broberg skickade in ett närskott, varpå Nordin Gerzic tryckte in returen i öppet mål. ÖSK-mittfältaren gjorde därmed sitt första mål sedan 2018.

– Såklart ett extremt viktigt mål. Men jag är mer glad över den långa löpningen som jag tog innan, jag sprang nog 40 meter, det var några år sedan sist. Sen står jag där vid målet och bollen damp ner framför mina fötter, säger Gerzic.

”Åh, vad skönt”

På tilläggstid fastställde sedan Martin Broberg slutresultatet när han helt solo tryckte in 2– 0 i nättaket efter en snabb frispark från Nahir Besara. Senast skadebenägne Martin Broberg gjorde mål i allsvenskan var i augusti 2019.

– Jag tar ner den på bröstet och dunkar upp den i nättaket. Ett av mina enklare mål som jag har gjort, men åh vad skönt det var, säger Broberg och utvecklar:

– Det är oerhört mycket känslor eftersom min historia senaste året har varit väldigt hackig, jag har varit borta mycket från fotbollen.

TT: Och berätta vad du gjorde med matchbollen sen.

– Jag la den under tröjan och gick runt med den. Jag gjorde det för min sambo, vi ska ha barn, det var därför jag gjorde det. Sen fick hon bollen efter matchen, vi får se om vi får behålla den.