H65 Höör vann handbollens rivalmöte

TT

Publicerad 2020-09-26

H65 Höörs Evelina Källhage gjorde sju mål i segermatchen mot Sävehof. Arkivbild.

H65 Höör slog Sävehof med 25–21 när de två lagen som förväntas göra upp om SM-guldet i vår möttes redan i andra omgången i handbollens elitserie.

Nyckeln till segern var försvarsspelet lett av målvaktsduon Irma Schjött och Gry Bergdahl. Evelina Källhage var matchens främsta målskytt med sju mål för H65 Höör.

Nu har Skånelaget visat att det kan stå upp mot den mer namnkunniga Partilleklubben.

– Det är klart att Sävehof har ett jättebra lag. De är favoriter, men vi vill absolut vara med där och kämpa, säger Källhage till C More.

H65 Höör hade tre måls ledning i paus, men utökade den till nio bollar efter ett rejält ryck i början av den andra halvleken.