MFF-mittbacken har redan tagit semester

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2020-12-02

Malmö FF-mittbacken Rasmus Bengtsson (i mitten).Arkivbild.

"Jag har blivit behandlad som en råtta", sade Malmö FF-mittbacken Rasmus Bengtsson till Aftonbladet när han för ett tag sedan kritiserade både tränaren Jon Dahl Tomasson och klubben för att ha varit placerad i frysboxen hela säsongen.

Nu har 34-åringen gått på semester – trots att det svenska mästarlaget Malmö FF avslutar årets allsvenska först på söndag hemma mot Östersund. Beslutet har tagits i samråd med klubben, uppger sportchefen Daniel Andersson till Kvällsposten.

– Det är ingen tvekan om att Rasmus har varit ganska tydlig med hur han har upplevt året. Från det har vi haft många diskussioner med Rasmus, och en bra dialog skulle jag säga, säger Andersson till tidningen.

Bengtsson har ett år kvar på kontraktet, men det är oklart om han återvänder till moderklubben MFF när spelarna återsamlas i mitten av januari. Denna säsong har han fått nöja sig med ett sex minuter långt inhopp i allsvenskan.

– Rasmus är enormt starkt kopplat till klubben, bor och kommer härifrån, så det är många bitar att väga in i detta. Det är där vi får försöka se vad som händer nästa år. Så att det blir bra för alla parter, säger Daniel Andersson.