Oavgjort och skadekaos i HIF

Bella Franzén/TT

Publicerad 2020-10-19

Jakob Voelkerling Persson byttes ut i den första halvleken.

Helsingborg har haft en tung säsong i fotbollsallsvenskan. Resultaten har uteblivit och man befinner sig på kvalplats till superettan. Samtidigt har laget varit hårt skadedrabbat.

I 0–0-matchen mot Häcken kom tre nya skador.

Helsingborg har haft stora skadeproblem i truppen den här säsongen. Just nu saknas bland andra förstemålvakten Anders Lindegaard och kaptenen Andreas Granqvist. I måndagens 0–0-match mot Häcken tvingades man stryka Rasmus Jönsson ur startelvan strax före avspark. Och under första halvleken kom ytterligare två skador. Efter dryga halvtimmen spelad fick Andreas Landgren, som gjorde sin första allsvenska start på 14 månader efter korsbandsskadan förra säsongen, bytas ut med en ny skada. I stället kom Jakob Voelkerling-Persson in.

Och drygt tio minuter senare fick just Voelkerling-Persson lämna planen. Efter att ha fått en hård boll i ansiktet vårdades han på planen och byttes sedan ut. Erik Figueroa ersatte backen.

Ville ha straff

Det blev en mållös första halvlek trots fina chanser åt båda hållen och ett läge där Helsingborg ville ha straff efter att Gustav Berggren dragit i Max Svensson.

– Vi har möjligheterna och vi borde ha fått en straff. Det tycker nog alla Helsingborgsfans, sade Helsingborgs Mix Diskerud i Dplays halvtidsintervju.

Andra halvlek blev också mållös och lagen fick nöja sig med en poäng var.

Helsingborg har nu två poäng upp till säker mark.

– Alla är medvetna om tabelläget och det är tufft. Det hade varit skönt att få en trea med sig i dag, sade HIF:s Max Svensson efter matchen.

"Vi är jättemissnöjda"

Enpoängaren gör att Häcken tar sig upp på tredje plats på 39 poäng. Även tvåan Norrköping och fyran Elfsborg har 39 poäng och kampen om att utmana tabellettan Malmö FF är jämn. I och med att Malmö samtidigt förlorade mot Djurgården på måndagen hade tre poäng för Häcken gjort att man kunnat utmana MFF ordentligt.

– Vi är jättemissnöjda. Vi ska vinna den här matchen, sade Häckens Gustav Berggren till Dplay.

– Vi försöker ta en match i taget och tittar inte överdrivet mycket på tabellen. Men nu när Djurgården vann mot Malmö så blir det extra surt.