Publicerad 2021-05-15

Danny Welbeck gjorde Brightons mål mot West Ham.

En sen kvittering räddade West Ham från en tung förlust mot Brighton.

Men 1–1 gör att Champions League-chanserna har minskat avsevärt.

Efter en imponerande säsong har West Ham tappat formen i Premier League. Londonlaget hade förlorat tre av de fyra senaste ligamatcherna inför matchen mot Brighton.

Och man var nära ytterligare en nollpoängare.

Danny Welbeck hade gett Brighton ledningen i 84:e minuten. Men med kniven mot strupen satte Said Benrahma kvitteringen och West Ham fick åtminstone med sig en poäng.

1–1 gör att sjätteplacerade West Ham har fem poäng upp till Chelsea på den sista Champions League-platsen med två matcher kvar att spela. Samtidigt riskerar man att inte kvalificera sig till Europa League. Både Tottenham och Everton är tre poäng bakom och har spelat en match mindre.

Rodrigo tvåmålsskytt

Tidigare under dagen gjorde inhopparen Rodrigo två av målen när Leeds vann med 4–0 över Burnley.

Och Jack Harrison gjorde ett mål och spelade fram till Rodrigos båda mål.

– Jag försökte att komma in bakom försvararna. Vi vet att de har ett bra försvar, så jag är glad att jag lyckades göra två mål. Det första målet var vackert, jag fick en bra passning från Jack och trots att det var trångt lyckades jag ta mig fram och göra mål, säger Rodrigo till BBC, som chippade bollen över Bailey Peacock-Farrell i Burnleymålet.

Bara två minuter efter det första målet gjorde Rodrigo sitt andra. Mateusz Klich inledde målskyttet för Leeds i slutet av första halvlek.

Southampton vann

Premier League-nykomlingen är kvar på tionde plats efter segern och även Burnley har tidigare säkrat Premier League-kontraktet.

I dagens tredje match vann Southampton mot Fulham med 3–1.