Norrköping köper loss Haksabanovic

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Sead Haksabanovic stannar i IFK Norrköping på permanent basis. Arkivbild.
Foto: Stefan Jerrevång/TT
Sead Haksabanovic stannar i IFK Norrköping på permanent basis. Arkivbild.

TT-SPORT

Bara dagar innan allsvenskan inleds har IFK Norrköping öppnat plånboken – och det ordentligt.

Klubben har köpt loss Sead Haksabanovic på permanent basis från Premier League-klubben West Ham.

– Alla kategorier är det den största affären vi gjort, säger ordföranden Peter Hunt.

Sead Haksabanovic, 21, har varit utlånad till allsvenskan och IFK Norrköping från West Ham under ett drygt års tid och låneavtalet löper ut sista juni.

Men nu köper "Peking" loss yttern från kontraktet. Nyheten förkunnade klubben på en digital presskonferens under fredagskvällen. Kontraktet är skrivet på fyra år.

"Törs köra"

IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt berättar att han har förståelse om människor tycker det är konstigt att de värvar under coronakrisen.

– Men vi har lagt en stark ekonomisk grund i IFK Norrköping de senaste åren. Vi törs köra den här affären och är tillfreds med den. Alla kategorier är det den största affären vi gjort. Men vi tycker det är värt det. Det begränsar oss att göra nya förstärkningar framöver, säger han och fortsätter:

– Även om vi skrivit ett långt kontrakt med Sead tror vi inte han kommer vara här i fyra år. Vi tror han kommer tillbaka till de högre ligorna framöver. Vi tog ett beslut i styrelsen för en månad sedan att gå "all in" här.

"Vill vara här"

2017 slog Haksabanovic igenom i Halmstad och såldes senare till Premier League-klubben West Ham. Uppgifter gjorde gällande att Londonlaget betalade upp emot 30 miljoner kronor.

– Jag trivs här och mår bra i Norrköping, både i staden och klubben. Det är här jag vill vara och det är för den här klubben jag vill spela, säger Haksabanovic under presskonferensen.

Efter begränsat med speltid och en utlåning till Malaga i den spanska andradivisionen landade han således i IFK Norrköping inför fjolårssäsongen. Där gjorde 21-åringen stor succé i Jens Gustafssons lagbygge.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN