Fördel Masarna – legendaren tror på Indianerna

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Masarnas Kim Nilsson (röd) och Vadim Tarasenko (blå) ordnade segern mot Indianerna i den första SM-finalen efter en femetta i det avslutande heatet.
Foto: Anders Wiklund/TT
Masarnas Kim Nilsson (röd) och Vadim Tarasenko (blå) ordnade segern mot Indianerna i den första SM-finalen efter en femetta i det avslutande heatet.

Masarna vann första SM-finalen mot Indianerna med 47–43, men är i brygga inför torsdagens returmatch i Kumla. Det tror speedwaylegendaren Tony Rickardsson:

– Det är en liten fördel Indianerna eftersom regnet ställde till det för Masarna. De borde ha haft tio poängs försprång inför returen. Men Masarna är i mitt hjärta.

Kim Nilsson, som var en av de tunga förarna i Masarna, svarar snabbt när han hör Tony Rickardssons tips:

– Han vet allt. Jag kan inte säga emot honom. Samtidigt måste vi tro att detta räcker, annars behöver vi inte åka dit i morgon.

Ett kraftigt regnväder en timme för start förstörde Masarnas chans att ta ett viktigt grepp i den här SM-finalen. Banan var vattendränkt och matchen kunde inte börja förrän efter en timmes försening.

– Det är overkligt. Här kör vi en hel säsong utan en regndroppe, så kommer detta regn när vi ska köra den viktigaste matchen i hela vårt liv. Vi tappade ju snabbt hemmafördelen, sade Masarnas lagledare Stefan Bäckström efter matchen.

"Väldigt annorlunda"

Kim Nilsson i Masarna kände inte alls ingen sin hemmabana:

– Banan har inte varit så här på alla år som jag åkt här. Den var väldigt annorlunda. Mycket tyngre och hade inte alls samma spår val att välja. I första heatet var jag också riktigt orolig, men mot slutet blev det riktigt bra.

De båda lagen följdes åt poängmässigt ända fram till 15:e och sista heatet. Då gjorde Masarnas Kim Nilsson och Vadim Tarasenko en fem-etta och Masarna kunde vinna med 47–43.

Men det var en förlust som Indianernas lagledare Peter Johansson såg som en seger:

– Vi kom hit utan förväntningar, så det här känns bra. Sedan är det alltid en fördel för bortalaget när det regnar på detta sättet.

Ligger lågt

Samtidigt väljer Peter Johansson att ligga lågt inför torsdagens avgörande returmöte, där Tony Rickardsson tror på Kumla-seger:

– Då har han inte kalkylerat med att vi inte har ordinarie lag. Vi kommer att sakna våra två VM-åkare. Niels-Kristian Iversen är skadad och Max Fricke har en match i Polen. Vi sätter in Ludvig Lundgren. På pappret har vi inte ett lika namnkunnigt lag som Masarna, men vi har ett jäkla anamma i laget och hemmaplan. Det innebär att vi kan bjuda upp till en bra match.

Masarna riskerar dock att tappa Antonio Lindbäck till returen eftersom han ska köra samma match i Polen, fast som motståndare till Max Frickes.

Sent på onsdagskvällen hade inget besked kommit om Lindbäcks torsdagsplaner.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN